Лацио спечели домакинството си на Олимпик Марсилия с 2:1 и

...
Лацио спечели домакинството си на Олимпик Марсилия с 2:1 и
Коментари Харесай

"Лацио" изхвърли миналогодишния финалист в Лига Европа

" Лацио " завоюва семейството си на " Олимпик " Марсилия с 2:1 и си подсигурява място на 1/16–финалите в Лига Европа. Поражението за французите пък значи отпадане в груповата фаза два кръга преди нейния края. За повторно в историята си марсилци не могат да преодолеят групата си, като и през 2012 година бяха дружно с немски и кипърски тим, както и в този момент.

Руди Гарсия направи няколко промени в състава си след трите следващи загуби във всички шампионати. Изненадващо обаче Димитри Пайет остана на пейката. Клинтън Джие беше определен за централен нападател, само че през първото полувреме той прекомерно рядко стигаше до топката. Симоне Индзаги от своя страна даде отмора на Сергей Милинкович-Савич, а Филипе Кайседо отпадна поради травма.

Двата тима действаха внимателно през първото полувреме и единственото чисто голово състояние се откри пред бранителя на " Марсилия " Сакай, който от вратарското поле не съумя да вкара. В добавеното време на първата част, като че ли от нищото, Марко Пароло с глава означи и посипа с мразовит душ гостите. За халфа това беше втори следващ дуел, в който се разписва, откакто го стори против СПАЛ в Серия " А ". За първи път от три години и половина Пароло осъществя в два поредни мача на " Лацио ".

Второто полувреме стартира с още един гол за домакините. Чиро Имобиле подаде пас сред краката на Адил Рами за Хоакин Кореа. Аржентинецът вкара първия си гол в Лига Европа с екипа на " Лацио ". Малко по-късно Марко Пароло направи груба неточност при изнасянето на топката и даде опция на Флориан Товен да понижи. Въпреки че в игра се появиха Пайет и Костас Митроглу, играчите на Руди Гарсия не съумяха да реализират нужния поврат.

" Марсилия " отпада от конкуренцията и записва четвърта поредна загуба. Въпреки неубедителните резултати, Руди Гарсия през седмицата подписа нов контракт с клуба до 2021 година. Същото важи за спортния шеф Андони Субисарета. Тандемът обаче ще би трябвало час по-скоро да намира метод да изважда тима от рецесията, с цел да не бъде сменен с различен.

За Симоне Индзаги това е втори следващ сезон, в който извежда " Лацио " до етапа на елиминациите в шампионата. Битката в групата остава само за първото място. " Айнтрахт " Франкфурт победи като посетител " Аполон " Лимасол с 3:2 и има три точки повече от италианския отбор. " Римските орли " в последния кръг одобряват германците и ще имат шанса да ги изместят от първото място в група " H ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР