Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом в италианския зимен център Кронплац,

...
Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом в италианския зимен център Кронплац,
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами доближи Шифрин след триумф в гигантския слалом в Кронплац

Лара Гут-Бехрами завоюва гигантския слалом в италианския зимен център Кронплац, следващ старт от сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите.


Швейцарката направи мощно първо каране, а във втория манш остана на три стотни от най-бързата в него София Годжа от Италия, което й подпечата първото място с повече от секунда пред поделилите втората позиция Алис Робинсън (Нова Зеландия) и Сара Хектор (Швеция).

В топ 10 се подредиха още Ранхилд Мовинкел (Норвегия), Годжа и Федерика Бриньоне (Италия), Зринка Лютич (Хърватия), Камил Раст (Швейцария), Юлия Шайб (Австрия) и представителката на домакините Марта Басино. Три скиорки не финишираха втория манш, а състезаващата се за България Луиза Бертани не съумя да попадне измежду най-хубавите 30 след първото каране.

Гут-Бехрами продължава да набира скорост, откакто преди два дни победи и в супергигантския слалом в Кортина д‘Ампецо. В битката за Малкия бистър глобус в дисциплината швейцарката води с 85 точки пред Бриньоне, която е на второ място. Хектор е с 452 пункта и изостава на 133 от първото място. В генералното за Голямата международна купа Микаела Шифрин продължава да бъде лидерка, само че преднината й пред Гут-Бехрами е стопена до 95 точки. Шифрин сега се възвръща след тежко рухване по време на първото втурване в Кортина на 26 януари, като към момента не е ясно по кое време ще се завърне на пистата.

Стартовете в Гармиш-Партенкирхен този уикенд бяха анулирани заради високите температури, тъй че дамите се завръщат за надпреварите в Солдеу, Андора, на 10 и 11 февруари, когато ще се проведат надлежно великански слалом и слалом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР