Ланс постигна много важен успех в домакинството си на Олимпик

...
Ланс постигна много важен успех в домакинството си на Олимпик
Коментари Харесай

Ланс пребори Марсилия, върна си второто място и диша във врата на ПСЖ

Ланс реализира доста значим триумф в семейството си на Олимпик Марсилия в среща от 34-тия кръг на френската Лига 1. Това беше директен дуел за второто място, а действително към момента имат късмет и за купата.

Домакините на „ Феликс Болаер “ обаче стигнаха до успеха след голове на Секо Фофана в 42-рата и Лоис Опенда в 60-ата минута. За гостите се разписа Димитри Пайе в 88-ата минута, само че бе прекомерно късно за поврат и марсилци позволиха първа загуба в последните си девет мача.

Марсилия стартира мача по-добре и деветата минута Алексис Санчес лиши топката от Кевин Дансо и означи, само че голът му не бе зачетен поради нарушаване в офанзива.

Постепенно обаче Ланс пое самодейността и в 22-ата минута изстрел на Фофана се отби от гредата.

Капитанът на домакините въпреки всичко настрои мерника и в 42-рата минута откри резултата от сходна позиция с изстрел шут отвън наказателното поле за 1:0.

В 60-ата минута Ланс удвои. Франковски се измъкна отдясно и центрира пред вратата, където Опенда се извиси и с глава вкара за 2:0.

В края на мача Марсилия съумя да върне едно попадение. Димитри Пайе получи към дузпата, съумя да задържи топката, макар шпагата на бранител и от близко означи за 2:1.

По този метод Ланс излезе на 2-ата позиция в класирането със 72 точки и измести Марсилия, който остава трети със 70 пункта. Така Ланс се приближи единствено на три точки от водача Пари Сен Жермен, въпреки че парижани ще изиграят своя мач от кръга в неделя.  

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР