Lamborghini завладя интернет с вирусен образ на първия си изцяло електрически модел: „Това е прекрасна кола“

...
Lamborghini са едни от най-желаните луксозни спортни автомобили в света
Коментари Харесай

Lamborghini са едни от най-желаните луксозни спортни автомобили в света от десетилетия, но италианската компания избягваше пазара на електрически превозни средства - досега. Компанията току-що представи концептуален модел на първото си 100% електрическо превозно средство на Monterey Car Week.

Колата, наречена Lanzador, ще бъде пусната през 2028 г., според Lamborghini. Въпреки че компанията разработва plug-in хибриди — единият се нарича Revuelto, а другият актуализираната версия на Urus SUV — Lanzador ще бъде първият й напълно електрически модел.

Спецификациите на Lanzador все още не са известни. пуснат (не знаем колко бързо ще ускори от 0 до 60 мили в час, например), но ръководителят на дизайна на Lamborghini, Митя Боркерт, предложи известно описание на Auto Week, казвайки: „Пропорциите са нови, с потенциал за създаване на изцяло нов автомобилен сегмент. Lanzador представя обеми на супер спортна кола, но с пилота в малко по-висока позиция, повтаряйки тази на Huracán Sterrato.“

Tech Crunch, докладвайки от Monterey Car Week, описва Lanzador като кола с необичайна форма, високо купе, което изглежда да привлече практичността и комфорта на кросоувър SUV, като същевременно предоставя динамиката на шофиране на спортен GT с 2+2 места.“

Business Insider се завъртя рано в един и каза, че „бъдещето изглежда зашеметяващо“:

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Electrek беше донякъде недоволна в отговора си на концептуалния модел, главно поради към далечната си дата на пускане, пишейки: „Изцяло електрическото Lamborghini е вълнуващо, но като се има предвид, че няма да пристигне най-рано до 2028 г., то губи част от своя блясък. С други изцяло електрически хиперавтомобили, които вече са на пазара, Lamborghini вече изостава с още пет години до първото си пускане на EV.”

Други електрически хиперавтомобили, които се очаква да победят Lanzador на пазара, включват Lucid Air Sapphire и втория - поколение Tesla Roadster.

„Разбирам, че това е Lambo, следователно ще бъде скъпо. Но първата ми реакция беше УАУ! Това е прекрасна кола“, пише коментатор на Electrek. „Тогава мисълта ми отиде защо други марки не могат да направят наистина добре изглеждащ EV „СЕДАН“ вместо всички тези коли-клоуни, които правят сега.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР