Ламбе Алабаковски, който преди няколко месеца запали входната врата на

...
Ламбе Алабаковски, който преди няколко месеца запали входната врата на
Коментари Харесай

Подпалвачът на българския център в Битоля - с условна присъда

Ламбе Алабаковски, който преди няколко месеца възпламени входната врата на Българския културен център " Иван Михайлов " в Битоля, е получил шестмесечна условна присъда.

Това е удостоверил за Радио " Свободна Европа " в Република Северна Македония юристът му Дарко Стефановски. Алабаковски се е признал за отговорен, а присъдата, няма да бъде изпълнена, в случай че в идващите две години той не извърши ново закононарушение, е прецизирал пред изданието юристът му, съобщава Българска телеграфна агенция.

На 4 юни тази година, рано сутринта Алабаковски изсипва туба със запалителна течност пред входната врата на постройката, в която се обитава Културният клуб " Иван Михайлов " в Битоля, възпламенява я и бяга от мястото на закононарушението с велосипед. Задържан от полицията след неопровержими доказателства на първо време в ареста, по-късно под домакински арест, а най-после освободен,  Алабаковски се появи и в първите дни на митингите през юли в Скопие, запалвайки така наречен " френско предложение ".

Алабаковски е прочут в Република Северна Македония артист. Според локалното публично мнение Иван Михайлов е противоречива персона и кръщаването на българския културен център на негово име се възприема като провокация от страна на България.

Културният център бе открит от тогавашният министър председател Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР