Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала

...
Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала
Коментари Харесай

Кметът на Видин посети детския летен лагер в Синаговци

Лагерът се провежда за поредна година в базата на филиала на ДГ „ Детелина “ в село Синаговци, която е предоставена за прилагане по предложение на кмета на Община Видин и с решение на Общинския съвет. Той приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общината.
Директорът на ДГ „ Зорница “ Светлана Петкова посрещна кмета Огнян Ценков, който дружно със заместник-кмета Венци Пасков и кмета на Синаговци Иван Иванов посетиха 17-те  деца -лагерници от първата промяна.
Кметът изрази  задоволството си от добре уредената база: „ Условията, които са основани за децата, са доста положителни. Вие освен първи откривате сезона, само че и за първи път ще почивате на това прелестно място, където малчуганите ще могат да играят и да се забавляват, обгрижвани с обич и внимание. Пожелавам на всички доста завършения, занимания и приятни страсти! “.
Гостите разгледаха базата, която разполага със модерно обзаведени спални пространства, зала за хранене, кътове за занимания, необятен двор с басейн и разнообразни уреди за игра.
Светлана Петкова описа, че всеки ден децата вървят на разходка измежду природата, посещават домовете на хора от селото и се радват на животните, които стопаните отглеждат, гледат филми и даже си провеждат дискотека, само че най-голямата атракция е басейнът. С огромно неспокойствие обаче чакат петъчния ден, очакван за лагерния огън, край който ще има доста музика и занимания.
Малчуганите зарадваха гостите  с къса стратегия, като пяха, танцуваха валс и играха хоро, на което се хванаха и гостите. Преди да се разделят в горещия летен ден кметът Ценков раздаде сладолед на децата.  
До края на ваканцията от базата за отдих ще се възползват и възпитаниците на още две детски градини - „ Детелина “ и „ Славейче “, които ще почиват  в групи от по 20 деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР