Лъчезарната усмивка на Никол е помрачена от коварно заболяване. Момичето

...
Лъчезарната усмивка на Никол е помрачена от коварно заболяване. Момичето
Коментари Харесай

Коварна болест помрачи лъчезарната усмивка на малката Никол от Велико Търново

Лъчезарната усмивка на Никол е помрачена от подло заболяване. Момичето стартира своята най-голяма борба в живота, а заветната победа е спасението й от заболяването Сарком на Юинг. Тя може да пребори туморното образувание посредством терапия в профилирана онкологична клиника в Истанбул, само че сумата за лекуването й е непостижима за фамилията – 165 000 евро. Надя Костадинова и Йордан Георгиев стартират акция за събиране на средства, с цел да може щерка им да продължи да върви с връсниците си на учебно заведение, да спортува, да танцува и да озарява всички към себе си. След месец Никол ще отпразнува 14-я си рожден ден, само че за разлика от останалите младежи на нейната възраст, които си поръчват смарт телефони, таблети, облекла, почивки и др, нейното единственото й предпочитание е да оздравее, написа " Борба ".



Момичето е осмокласничка в ПГТ „ Д-р Васил Берон “ във Велико Търново, има доста другари, доста проекти за живота и очаквания. „ На 14 септември Никол подвигна доста висока температура и получи болки в левия бъбрек. Веднага я заведохме в Спешна помощ. Лекарите направиха нужното, смъкнаха температурата и стопираха медикаментозно болките. На другия ден отидохме при персоналната й докторка, които й изписа антибиотик. Всичко изглеждаше добре, само че на четвъртия ден двигна 40 градуса температура и я одобриха в търновската педиатрия “, описа майката Надя Костадинова. Никол останала под лекарско наблюдаване в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ 10 дни и медиците открили, че в организма й има висока възпалителна интензивност. Насочили я към клиниката по ревматология на профилирана детска болница „ Проф. Иван Митев “ в София. Веднага е подложена на голям брой проучвания, а в резултат на резултатите докторите сложили диагнозата Сарком на Юинг.



„ След това имаше още съвещания с лекари и Никол бе настанена в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Царица Йоана “ – ИСУЛ. Тамошните лекари направиха биопсия и потвърдиха диагнозата. Обърнахме се още към столична профилирана лаборатория, където пък изрече подозрения по това заболяване. Онкологичната комисия даде станорище, че се постанова оперативно лекуване. Получихме оферта от турска клиника и от френска, само че отзивите за тази от южната ни съседка са по-добри. Освен това е по-близо и цената на лекуването е по-ниска “, посочи Надя. В момента фамилията още веднъж е в София и Никол е минала през първата си химиотерапия. Майка й показа, че виталните й индикатори внезапно са спадни, хемоглобина й е намален и лекарите се пробват да я стабилизират. Допълни, че са направени и кръвопреливания. Поради периодическите кавги за финансиране на заболели малчугани от Фонда за лекуване на деца в чужбина, родителите на момичето не залагат огромни очаквания за разпределяне на сума. Освен това считат, че процедурата е тромава и в случай че разчитат единствено на това подкрепяне ще навредят на щерка си. Въпреки това следва да попадат документи за кандидатстване откакто се приберат тази седмица във Велико Търново. Лекарите в България са безапелационни, че лекуването на Никол би трябвало да стартира допустимо най-бързо и няма време за губене.

Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е: IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF. PAY PAL: [email protected]

Във фейсбук към този момент е направена страница – базар, в която също се набират средства посредством продажбата на персонални движимости. Тя носи името „ Надежда за Никол- Благотворителен Базар “ и всеки може да продаде или купи даден продукт, като преведене оповестената цена по сметката на детето. В неделя пък феновете на високите скорости ще проведат автомобилно шоу на полигона, което да набере средства за лекуването на момичето. Всички искащи могат да участват на полигона от 13:00 часа и да пуснат сума в дарителницата. Близките на фамилията молят към огромните хранителни магазини да слагат кутии за дарения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР