Лъчезар Заркин, син на убития от комунистите в Пазарджишкия затвор

...
Лъчезар Заркин, син на убития от комунистите в Пазарджишкия затвор
Коментари Харесай

Синът на убития от комунистите поет Георги Заркин: Не искам извинения от наследници на убийци

Лъчезар Заркин, наследник на убития от комунистите в Пазарджишкия затвор стихотворец и земеделец Георги Заркин популяризира намерено писмо до претендента за кмет на София Васил Терзиев, написа „ Трибюн “.

Реакцията му е провокирана от медийните разкрития, че Терзиев е правоприемник кърваво червен жанр, а компаниите, които бележат бизнес триумфа му, са свързани с лица от някогашната Държавна сигурност. Заркин е засегнат и от обстоятелството, че Български земеделски народен съюз – организацията, която е дала хиляди жертви поради демократичните си правила и убеждения, през днешния ден е част от обединението, подкрепяща Терзиев за кмет.

Ето и цялостния текст на писмото без съкращения:

„ Не желая извиненията на синовете на Държавна сигурност да прокарват пътя им към властта. Васил Терзиев е еманацията на триумфа на няколко генерации висши фрагменти на Държавна сигурност! Не мога да имам нищо общо с наследниците на убийците на нашите татковци. Да поддържам синовете на Държавна сигурност значи да се отрека не просто от татко си, а от борбата му за България.

Само един образец от биографията на моя татко. Докато той прави втора гладна стачка като политически пандизчия в Старозагорския затвор в символ на митинг против присъединяване на български войски в Чехословакия, тогава дядото-генерал със същото име – Васил Терзиев, взе участие в смачкването на Пражката пролет. Синовете на Държавна сигурност и ние синовете на репресираните и убивани от комунистите демократи сме живели два разнообразни живота, въпреки и в една страна и в едно време. Те – бяха елитът. Елитът, образуван със силата на дулата на алената войска и конфигуриран от Съюз на съветските социалистически републики. Те избиваха всеки дръзнал да отбрани правото на България да е самостоятелна и свободна. Те екзекутираха със завист и без жалост личните си сънародници. Знам това и се запитвам – за какво би трябвало властта в страната ни още веднъж да е в ръцете на техните синове? Синовете на Държавна сигурност! Това ще е изменничество към онази България, за която антикомунистите даваха живота си. Това ще е изменничество към днешната ни въпреки и уязвима Демокрация.

Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност!

Искам нашите български синове да са равни с тях. С капиталите, с образованието, с опциите, които децата на ръководителите на Държавна сигурност разполагат и през днешния ден да имат и нашите деца. Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност! Искам да ги издигаме в публичната подчиненост, като честни и можещи, а нашите български деца да гласоподават за тях и да им предадат властта в страната още веднъж.

Не желая извинения от синовете на Държавна сигурност!

Искам морал и полезности, в които индивидът е значим, важен и свободен. Не желая свят ръководен от техните компании с капитали откраднати от народа ни. Свят, в който те ни приказват за смяна, триумф и разцвет, а нашите български деца са им наемници. Искам всичко за което се е борил моя татко да си е коствало, не поради мен, а поради свободна и просперираща България, в която през днешния ден, водачите да са вдъхновяващи, себеотдаващи се, рискуващи се в името на хората. Лидери издигащи се с труд, градящи публичен престиж и печелещи благосклонности не посредством безценен ПР по пътя на властта, а с обществено потвърдени дейности.

Специалистите по политическа реклама бяха предиздвикали Васил Терзиев да каже, че за някои е просто „ тати “. Това беше най-голямата неточност на хора откъснати от паметта и морала на личния си народ. Асоциациите с нашите екзекутирани и унизени горди татковци незабавно изплува. Бащите са значими тогава когато възпитат синовете си за борба за положителното, а не когато им дадат капиталите заграбени от най-жестоките репресивните служби на комунизма. Крадените капитали от вашите бащи от Държавна сигурност не могат да изкупят гибелта на нашите смели татковци. Вашата власт ще оправдава триумфа и кражбите на вашите татковци. Вашата власт ще подчини нас още веднъж на нечистите ви ползи да имате достъп до ресурсите в страната.

София е имала доста запаметяващи се кметове, само че синовете на Държавна сигурност не са и няма да бъдат измежду тях.

Не желая извинения от синовете на убийци, единствено тъй като желаят властта в София. Искам свободен град, на свободни хора – това е София за мен. Като член на Български земеделски народен съюз показвам възмущението си от присъединяване на водача Илия Зюмбилев в тази коалиция за София. Нашият съюз няма място при синовете на Държавна сигурност! “

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР