Лаборатория за обслужване на катапултните седалки CH-11A на самолети Пилатус

...
Лаборатория за обслужване на катапултните седалки CH-11A на самолети Пилатус
Коментари Харесай

Учебната база в Долна Митрополия вече с лаборатория за катапултните седалки за Пилатус РС-9М

Лаборатория за обслужване на катапултните седалки CH-11A на самолети " Пилатус " РС-9М беше открита публично през днешния ден във Военновъздушната образователна база в Долна Митрополия, оповестиха от Министерството на защитата.

В осъществяване на контракта със завода производител на самолета РС-9М от края на 2018 година, за потребностите на Военновъздушни сили са обезпечени нужното съоръжение и аварийните елементи за осъществяване на две- и шестгодишно обслужване на седалките. В ескадрилата за " Периодично обслужване и войскови ремонт " на Военновъздушната образователна база е оборудвана лаборатория, в която е ситуирана техниката за осъществяване на нужните проби и инспекции на елементи от катапултните седалки.

Седем военнослужещи от инженерно-техническия и летателния състав въз основата са приключили триседмично теоретично и практическо образование , което се е състояло в завода производител на седалките " Мартин Бейкър " в Лондон. Обучението приключило с полагане на изпит и издаване на документи за дееспособност.

С разкриването на тази лаборатория ще бъдат спестени финансови средства и време, защото досега тези регламентни действия са се правили в завода " Пилатус " в Швейцария, което е отнемало към шест и повече месеца за комплект седалки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР