L'Oréal купува австралийската марка Aesop за 2,5 млрд. долара, което

...
L'Oréal купува австралийската марка Aesop за 2,5 млрд. долара, което
Коментари Харесай

Мега сделка в света на красотата: L`Oréal купува Aesop за 2,5 млрд. долара

L'Oréal купува австралийската марка Aesop за 2,5 милиарда $, което е най-голямото придобиване на марка, правено в миналото от френския колос в региона на хубостта, оповестява CNN.

Продажбата беше оповестена компанията майка на Aesop, бразилската компания Natura & Co, която има също по този начин The Body Shop и Avon.

С нея Aesop, която е известна с първокласните си артикули за грижа за кожата и тялото, попада под един чадър с марки като Garnier и Maybelline.

Сделката е най-голямото придобиване на друга марка от L'Oréal в историята, следвано от покупката на YSL Beauté за 1,7 милиарда $ през 2008 година, съгласно данни на Dealogic.

Natura & Co е най-голямата бразилска компания за хубост и козметика, която работи допълнително от 100 страни по света.

В изказване основният изпълнителен шеф на компанията Фабио Барбоса акцентира, че продажбата на Aesop ще помогне да понижи дълга си и да се насочи към други пътища за напредък.

" С укрепена финансова конструкция и понижен баланс Natura & Co, спазвайки строга финансова дисциплинираност, ще може да се концентрира върху стратегическите си цели, а точно капиталовия ни проект в Латинска Америка ", изясни той.

Компанията Aesop е учредена през 1987 година в Мелбърн, Австралия. През 2012 година Natura придобива дял от 65%, а през 2016 година я придобива публично.

Оттогава продажбите на Aesop скачат близо 20 пъти - от 28 млн. $ през 2012 година до 537 млн. $ през 2022 година, съгласно Natura. През миналата година Aesop означи двуцифрен растеж на приходите.

Компанията продава продуктите си, които включват ексфолиращи препарати за ръце, ароматизирани лосиони за тяло и разнообразни козметични комплекти, на 29 пазара.

Марката се надява с новата договорка да навлезе още повече в континентален Китай, където предходната година откри първите си магазини.

" Aesop се вписва във всички възходящи течения на днешния ден ", съобщи основният изпълнителен шеф на L'Oréal Никола Йеронимус. " L'Oréal ще способства за разгръщането на големия й капацитет за напредък, изключително в Китай и търговията на дребно с туристически артикули. "

Очаква се договорката да завърши през третото тримесечие на тази година.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР