Л егендата на съветския шахмат, грузинката Нона Гаприндашвили съди за

...
Л егендата на съветския шахмат, грузинката Нона Гаприндашвили съди за
Коментари Харесай

Легендарна шахматистка съди Netflix за сексизъм заради Дамски гамбит

Л егендата на руския шахмат, грузинката Нона Гаприндашвили съди за пет милиона щатски $ американската компания Netflix с обвиняване, че показва кариерата ѝ по "сексистки и афектиран метод " в хитовия сериал "Дамски гамбит ", заяви Агенция Франс Прес.

"Netflix нахално и съзнателно лъже за триумфа на Гаприндашвили ",

написа в жалбата, копие от която видя Агенция Франс Прес.

Nona Gaprindashvili, a history-making chess champion, was pained to learn that "The Queen's Gambit " had erased her many successes against male opponents. Now, she's suing Netflix.
— The New York Times (@nytimes)
В сериала, популяризиран от стрийминг платформата, основана в щата Калифорния, един от героите има имитация, в която се твърди, че грузинската шампионка "никога не се е изправяла против мъже " на съревнование.

Това изказване е " явно погрешно, както и жестоко сексистко и оскърбяващо ", се показва в жалбата, която е записана в четвъртък в калифорнийски съд.

My great predecessor GM Nona Gaprindashvili is suing Netflix for at least $5 million plus punitive damages!
— Susan Polgar (@SusanPolgar)
Ищцата Нона Гаприндашвили, която към този момент е на 80 години, се е изправяла в кариерата си против десетки мъже и има победи против 28 от тях, се показва в желае ѝ.

Американската компания популяризира изказване,

в което се показва, че изпитват "огромно почитание към госпожа Гаприндашвили и забележителната ѝ кариера ", само че и че "искът ѝ е изцяло безпочвен ".

От стрийминг платформата твърдят, че ще се защитят "енергично ".
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Жeнa и мъж се връщат от покупки в магазина. Жената: - Стойчо, ти вземи бебето, а аз ще донеса вазата, щото като те знам как… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРДНСК - София сформира Констативен акт на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова след завършила проверкаЗаради неприятното време и мощния дъжд придвижването е затруднено и се образувало запушване " Не съм в течение на въпросната конференция. Да, удостоверявам, ще продължим да работим с него, такива са нашите проекти ", сподели Белчев " Де факто ТЕЛК-ът не действа, защото ръководителят на ТЕЛК-а го няма ", сподели доктор Радослав МангалджиевВ резултат на нахлуване с нож в Алмело двама души бяха убити, оповестява полициятаКакво оповестиха от пресцентъра на болницатаСпециално изявление с композитора Петър ДундаковПредседателят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " даде брифинг по отношение на проблема със 130-те подслушвани лица към миналогодишните протестиЛондончаните заобикалят да се хващат за парапета на ескалаторите на метротоКакво разкрива национално изследване на социологическата агенцияЗа потребността на България от акустична концертна зала – тази неделя след централната емисия вести на NOVAТе ще минават сред 8.00 и 20.00 часа всеки ден, в това число в събота, неделя и празничните дниОт партията насочиха нови обвинявания към служебното държавно управление, президента, Асен Василев и Румен СпецовСпоред него капацитетът на тази технология е голям
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР