КЗК предложи промени, които включват поставянето на отделна система точни

...
КЗК предложи промени, които включват поставянето на отделна система точни
Коментари Харесай

Експерт: КЗК предложи, ако потребителите не си плащат парното, да не им се сваля радиатора

Комисия за защита на конкуренцията предложи промени, които включват слагането на обособена система точни топломери в сдруженията и станциите. Предложението на Комисия за защита на конкуренцията е този разход да е за сметка на топлофикациите, които би трябвало да заплащат за вярното осъществяване на топлината. Сегашната изчислителна система би трябвало да бъде сменена с измервател на топломерите в абонатните станции. Това съобщи Надя Минчева – шеф на дирекция „ Право и политика на конкуренцията “ в "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"По новите оферти, когато се откажеш да ползваш топлинна сила или не си плащаш сметките на потребителя няма да се смъкна радиатора. Така всеки ще може да се върне към използването на парно. Новост е и това, че хората, които се отхвърлят изрично от използването на този тип топлинна сила ще могат да заявят унищожаване на радиаторите ", добави тя.

"Много постоянно потребителите желаят да закупят топломер от друг снабдител, само че сдружението ги задължава с един тип топломери, в този момент това ще отпадне ", сподели още експертката.

"За крадците на топлоенергия няма механизми за надзор. Ние предлагаме на отчитането на действителното ползване да има длъжностно лице, което да регистрира разликите и да ги впише във фактурите ", добави Минчева.

"КЗК предложи наемодателите да могат да стават клиенти на топлофикация. Така не притежателите на жилища ще носят отговорност за насъбраните сметки ", приключи Надя Минчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР