Кюстендил. Водоснабдяването, коритата на реките и нарушените пътища са основните

...
Кюстендил. Водоснабдяването, коритата на реките и нарушените пътища са основните
Коментари Харесай

Водоснабдяването, коритата на реките и нарушените пътища са основните проблеми на хората в общините Бобошево, Кочериново и Рила

Кюстендил. Водоснабдяването, коритата на реките и нарушените пътища са главните проблеми на хората в общините Бобошево, Кочериново и Рила. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Областна администрация – Кюстендил. Областният шеф Катя Димитрова се срещна с кметовете на Бобошево, Кочериново и Рила. Първи работни срещи с кметовете на общините Бобошево, Кочериново и Рила - Крум Маринов, Иван Минков и Георги Кабзималски, организира регионалният шеф на Кюстендил Катя Димитрова. Тя посети на място трите общини, с цел да се запознае с градоначалниците и с работата на ръководените от тях администрации. „ Трябва да намерим общия звук - доброжелателен и действен, с цел да вършим работа и на няма нерешени проблеми в нашата област ”, сподели Димитрова.

В хода на диалозите кметовете срещнаха новия регионален шеф с проблематичните тематики по места. В срещите се включиха също заместител регионалният Емил Атанасов и основният секретар Гергана Михайлова. Проблеми с водоснабдяването, с коритата на реки, с отнесени от порои пътища - бяха единствено част от поставените на вниманието на регионалния шеф проблеми. “Надявам се да си оказваме помощ и да се чуваме един различен, с цел да се случват нещата ”, съобщи по време на срещата кметът на Бобошево Крум Маринов. “С всички институции в Кюстендил се познаваме и работим чудесно, с Областна администрация - също. Сигурен съм, че и за в бъдеще ще бъде по този начин ”, изрази убеденост кметът на Кочериново Иван Минков. Кметът на Рила Георги Кабзималски означи, че даже доста от нещата да не са в пълномощията на Областния шеф, то той може да сътрудничи сред институциите, с цел да се откри най-бързото и оптимално решение.

Пред кметовете на трите общини Катя Димитрова пое ангажимент да запознае с поставените проблеми в най-скоро време четиримата народни представители от 10 МИР - Кюстендил. Относно проблема с ВиК Асоциацията и проблемите с водоснабдяването в обитаемоте места, което като тематики сложиха и тримата кметове, Катя Димитрова се ангажира да направи обособена среща. През идната седмица новият регионален шеф ще се срещне и с останалите общински кметове в област Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР