Кюстендил. Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил е установила нарушения при

...
Кюстендил. Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил е установила нарушения при
Коментари Харесай

Кюстендил: Районната здравноосигурителна каса е установила нарушения при 7 изпълнители на първична извънболнична дентална помощ

Кюстендил. Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил е открила нарушавания при 7 реализатори на първична извънболнична дентална помощ. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” – Кюстендил от Районната здравноосигурителна каса. Проверките са осъществени в границите на един месец и са обхванали лечебни заведения, реализатори на първична извънболнична дентална помощ. Извършените инспекции са 10. Всички нарушавания са свързани с пациенти над 18-годишна възраст.
Двете касаят пакета „ Първична дентална помощ, напълно или отчасти изплащана от НЗОК ”. Установено е, че не е осъществен обширен обзор със снемане на орален статус пи първо посещаване за календарната година. Наложените наказания са в размер на 100 лв.. Останалите нарушавания са по пакет „ Първична дентална помощ отчасти изплащана от НЗОК ”. Две от нарушаванията също касаят снемане на орален статус при първо посещаване за годината, а наложените наказания са за 100 лв..
Пет нарушавания се отнасят към работата с здравна документи – осъществените дентални действия са вписани в амбулаторен лист, който не е направен в избрания формат. Наложени са наказания за 250 лв.. Констатирани са и две нарушавания на условието за налично дентално и техническо съоръжение и обзавеждане. Проверка е открила, че разполагаем медикамент е бил с изминал период на валидност. Глобите са в размер на 100 лв..
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР