Кюстендил. Областната комисия по безопасност на движението в Кюстендил обсъди

...
Кюстендил. Областната комисия по безопасност на движението в Кюстендил обсъди
Коментари Харесай

Кюстендил: Областната комисия по безопасност на движението обсъди допълнителни мерки за намаляване на инцидентите по пътищата до 2020 година

Кюстендил. Областната комисия по сигурност на придвижването в Кюстендил разиска спомагателни ограничения за понижаване на случаите по пътищата до 2020 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Заседанието беше управлявано от зам.-областния шеф на Кюстендил Райчо Цветин. На срещата участваха представители на общините в региона, на бранш „ Пътна полиция ”, Регионално ръководство на образованието, Областно пътно ръководство, Държавна автомобилна ревизия и на други районни структури в региона. Основната точка на съвещанието бяха ограниченията за възстановяване на пътната сигурност до 2020 година.
Мерките касаят необятен кръг от действия. Началникът на бранш „ Пътна полиция ” Радослав Боююклийски уточни най-важните от позиция на представлявана от него конструкция. Предложенията са за рационализиране на контролната активност и ускорено увеличение на техническите средства за надзор на скоростният режим. Другото предложение е създаване на обединен център за обработка на получената информация от техническите средства. Другата концепция е да се понижи ограничаването на скоростта в обитаемоте места до 40 километра в час. Предложени са нараствания на наказванията и ограниченията при превишаване на скоростта. Идеята е да се понижи и оптимално позволената скорост в отвън обитаемоте места на 80 километра в час. Сред останалите ограничения са в допълнение обезопасяване на крайпътните средства за реклама, както и превръщане на внимание върху изкуствените неравности по пътното платно. Всяка една от институциите би трябвало да подаде документално своите отзиви и спомагателни оферти за ограничения, а срокът е до 16 ноември.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР