Кюстендил. Моята цел е да свържа народите по пътя на

...
Кюстендил. Моята цел е да свържа народите по пътя на
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев: Моята цел е да свържа народите по пътя на „Коридор № 8”

Кюстендил. Моята цел е да свържа народите по пътя на „ Коридор № 8 ”. Това сподели пред публицисти ултрамаратонецът Красимир Георгиев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Красимир Георгиев бяга по по този начин наречения „ Коридор № 8 ”, който свързва България, Северна Македония и Албания. Този, първи по рода си ултрамаратон, сплотява хиляди спортуващи и дейни хора от трите страни под мотото „ Свързаност “.
„ Целта е да мина през Северна Македония, през Албания, да си приказваме за това какво те харесват и не харесват, за неща които тях ги вълнуват. Това е моят метод да се приказва за „ Коридор № 8 ”. За мен най-важното е да се съсредоточим върху хората, тъй като те са значими. „ Коридор № 8 ” е една концепция, един проект, само че е хубаво да знаем по какъв начин хората го одобряват, какво приказват ”, уточни Красимир Георгиев.
Неговото тичане е почнало на 8 май от Варна, минало е през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, а през днешния ден от Художествената изложба „ Владимир Димитров – Майстора ” в Кюстендил продължава към Република Северна Македония. В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания. Финалът е в Албания на 24 май.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР