Кюстендил. Министерски съвет има решение за подпомагане общините без регионални

...
Кюстендил. Министерски съвет има решение за подпомагане общините без регионални
Коментари Харесай

Виктор Янев, областен управител на Кюстендил: Министерски съвет има решение за подпомагане общините без регионални депа в региона

Кюстендил. Министерски съвет има решение за подкрепяне общините без районни депа в района. Това сподели пред публицисти регионалният шеф на област Кюстендил Виктор Янев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Според Янев освен в региона, само че и тук-там в страната се бави построяването на районни депа за битови боклуци. „ Поради тази причина Министерството на околната среда и водите и респективно Министерски съвет взеха това решение да подкрепят общините в страната, с цел да могат да извозват своите боклуци в други депа ”, сподели Виктор Янев. По думите му съответните Общини би трябвало да договорят депонирането с районните центрове за боклуци.
„ За момента не мога да кажа къде Кюстендил, Дупница и Сапарева баня ще извозват отпадъците, това е предмет на договореност ”, сподели Виктор Янев. Договорите би трябвало да бъдат подписани до края на актуалната година, когато би трябвало да бъдат закрити общинските депа.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР