Кюстендил. Кюстендил винаги е имал в хората, в личностите, в

...
Кюстендил. Кюстендил винаги е имал в хората, в личностите, в
Коментари Харесай

Люба Пашова, ГЕРБ-СДС: „За Кюстендил – с обич…без решетки и грим“

Кюстендил. Кюстендил постоянно е имал в хората, в личностите, в гените си, голям креативен заряд. Това сподели Люба Пашова, четвърта в листата на ГЕРБ-СДС от 10-ти МИР Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия – ГЕРБ – Кюстендил . „ Ти, кюстендилецо, решил да се върнеш към спомените. Не отсядай в някой бар, не върви по асфалта, тъй като там никого няма да познаеш. Поеми нагоре – по остарелия богословски път и стигни до Бухалските скали, постоянно бдящи над родния град, спокоен и безконечен. “ Много необичайно, по какъв начин ли татко ми, който беше роден на 21 март, пишейки книгата си за Кюстендил „ Ритми за сърцето “, е прозрял преди 20 години тишината, в която ще живеем през днешния ден. Той боготвореше родния си град и, може би, една от аргументите аз толкоз да желая да работя за Кюстендил в бъдеще, не че не съм го правила и до момента, е неговата памет. И, може би, по този начин желая да получа амнистия от него за неща, които съм правила през живота си – в младостта и детството. Смятам, че Кюстендил постоянно е имал в хората, в личностите, в гените си, голям креативен заряд.

В годините от 2013 насам в културната инфраструктура на града са дадени 13 144 000 лева С общински и държавни дотации са субсидирани повече от 44 читалища. Това е пътят, по който би трябвало да се върви и би трябвало да се донадгради, тъй като, колкото и да носим този креативен заряд от предишното, колкото и да ни назовават града на художниците, не можем да стоим постоянно на старите лаври. Трябва да вървим напред, с цел да впишем Кюстендил още повече в националната и международната просвета. Трябва да знаем и кои са стойностните създатели тук, с цел да ги разпространяваме и да ги задържим “, безапелационна беше Люба Пашова – четвърта в листата на ГЕРБ-СДС от 10-ти МИР Кюстендил.

„ Преди няколко дни си отиде прелестният стихотворец и публицист Борис Роканов, за жалост, в последните години град Пловдив го припозна като собствен. Какво да кажа за един Юлиян Атанасов, кино оператор. Ами, неговият филм „ Източни пиеси “ беше включен за първи път след 20-годишна пауза в програмата на кинофестивала в Кан. За кино лентата „ Островът “, където основната роля изигра Летисия Каста, Юлиян взе премията за операторско майсторство „ Златна роза “. Навсякъде по света той споделя, че е роден и благодари на родния си Кюстендил, само че какво знаем ние самите за него. Например, един художник Станислав Божанков – учил в Краков, с над 400 изложения по света, избра да рисува и да твори тук, в Кюстендил. Смятам, че би трябвало да разпространяваме гениите си, с цел да можем да притеглим качествени създатели да идват към Кюстендил. Целта е в действителност да сложим Кюстендил на картата на националната и на международната просвета. Трябва да подкрепим свободните създатели в града – тези, които в действителност творят паметта и историята. Аз работя повече от 25 година в малкия екран и знам, че това не става от единствено себе си. Знам, че – да, генът е даден, само че ние би трябвало да работим, с цел да получи той публичност и популяризация, и най-много средства, с цел да живее добре и да твори добре, тъй като създателят твори добре, когато няма проблеми “, добави още Люба Пашова, която е с преференция 104 в интегралната бюлетина с номер 28, и добави: „ Започнах с началото на книгата „ Ритми от сърцето “, ще завърша с финала й: „ А, по отношение на общото, което ни свързва: дано си протегнем ръка и кажем заедно „ Да живей България и райският й ъгъл, наименуван през вековете Велбъжд, Пауталия и Кюстендил. “ Това звучи самоуверено и е съображение за любов посред ни, любов – без решетки и грим. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР