Кюстендил. Графична изложба от фонда на Националния конкурс Пролет върху

...
Кюстендил. Графична изложба от фонда на Националния конкурс Пролет върху
Коментари Харесай

Кюстендил: Графична изложба от фонда на Националния конкурс „Пролет върху листа“ ще бъде представена във Възрожденското училище

Кюстендил. Графична галерия от фонда на Националния конкурс „ Пролет върху листа “ ще бъде показана в Кюстендил. Това заяви за Радио „ Фокус ” – Кюстендил Любляна Начева, координатор към отдел „ Култура и духовно развиване ” в Община Кюстендил. Изложбата ще бъде открита от 17.00 часа в залата на Възрожденското учебно заведение. Тя е отдадена на 136 години от рождението на огромния български художник Владимир Димитров – Майстора.
„ Изложбата е графика от фонда на състезанието „ Пролет върху листа ”. Тази година изданието на състезанието ще бъде единадесето, само че в предходните 10 години ние събираме един голям списък от произведения. Повечето от графичните произведения на са били класирани в главната галерия и те не са виждани от никого досега ”, сподели Любляна Начева. По думите й в изложбата се показват необикновено мощни произведения на деца-графици от цяла България. Подредени са към 60 произведения. Те показват разнообразни типове графична техника.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР