Кюстендил. Един от основните приоритети в проекта на бюджет за

...
Кюстендил. Един от основните приоритети в проекта на бюджет за
Коментари Харесай

Един от основните приоритети в проекта на бюджет за 2022 година в Община Кюстендил са социалните услуги

Кюстендил. Един от главните цели в плана на бюджет за 2022 година в Община Кюстендил са обществените услуги, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Ръстът на средствата, заложени в плана на бюджет е 23 %. Към момента съществуват 32 обществени услуги, обезпечена е грижа за 2 591 консуматори, а в това време е основана трайна претовареност на 928 чиновници.

През 2022 година се подсигурява даването на услугите до този миг, като ще бъдат разкрити още 4 нови обществени услуги за 385 деца в риск, техните фамилии и пълнолетни лица с увреждания. В услугите ще бъдат разкрити още 61 работни места.
Съгласно предварителното картиране на обществените услуги за потребностите на планирането на ресурсите и ограниченията през новия програмен интервал 2021 – 2027 година, Община Кюстендил възнамерява откриване на още 16 обществени услуги.

Предоставянето им ще поддържа нови 360 консуматори на услуги и техните фамилии и ще бъдат разкрити още над 300 нови работни места, създаващи трайна претовареност в района.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР