Кьолн триумфира на БайАрена в дербито на Рейн срещу Байер

...
Кьолн триумфира на БайАрена в дербито на Рейн срещу Байер
Коментари Харесай

Дейви Зелке донесе успеха на Кьолн в дербито на Рейн

Кьолн победи на " БайАрена " в дербито на Рейн против Байер (Леверкузен). " Козлите " завоюваха с 2:1, а героят на вечерта бе нападателят Дейви Зелке, който осъществя и двата гола за гостите в 14-тата и 36-ата минута. За домакините прецизен бе Амин Адли в 28-ата минута.

Кьолн поведе в резултата в 14-ата минута, когато Флориан Кайнц центрира отдясно и откри Зелке, който с глава насочи топката във вратата за 0:1.

Байер съумя да реагира и изравни след брилятнта контраофанзива в 28-ата минута. Тогава след многоходова композиция топката стигна до Муса Диаби в наказателното поле, той финтира бранител и подаде към нахлуващия от задна позиция Адли, който стреля от придвижване във вратата за 1:1.

В 36-ата минута обаче гостите още веднъж си върнаха преднината. Този път Ян Тилман проби отдясно и подаде паралелно на голлинията, а Зелке изпревари директния си надзирател и засече топката във вратата за 1:2.

Така Кьолн взе значима победа, с която на процедура си обезпечи оставането в Бундеслигата. " Козлите " към този момент са с 38 точки на 10-ата позиция. Байер пък резервира 6-ото си място в таблицата с актив от 48 точки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР