Квантовите изчисления обещават експоненциално ускоряване на изчисленията. Но как и

...
Квантовите изчисления обещават експоненциално ускоряване на изчисленията. Но как и
Коментари Харесай

Още една стъпка напред: Nvidia стартира Quantum Cloud – облачно-базиран симулатор на квантов компютър за научни изследвания

Квантовите калкулации дават обещание експоненциално ускорение на изчисленията. Но по какъв начин и благодарение на какви логаритми – това човечеството към момента не може да си показа. Очевидно е, че колкото повече светли мозъци се включат в търсенето на практическо приложение на квантовите платформи, толкоз по-скоро ще настъпи пробивът. В същото време е значимо да се употребяват богатите благоприятни условия, които оферират класическите компютри. Nvidia Quantum Cloud е значима стъпка в вярната посока в областта на квантовите компютри и квантовите калкулации.

Компанията разгласи, че на 18-ти март е стартирала новата облачна услуга.

„ Тя дава опция на откривателите и разработчиците да разширят границите на проучванията в региона на квантовите калкулации в основни научни области. Включително химия, биология и материалознание “,

обявиха от Nvidia.

Платформата е налична на абонаментен принцип посредством главните снабдители на облачни услуги.

В основата на услугата Quantum Cloud е платформата за квантови калкулации с отворен код CUDA-Q. Според Nvidia до 75% от фирмите, които по един или различен метод разпростират физически квантови платформи, употребяват CUDA-Q. С други думи, това е артикул, който е издирван и комфортен за решение на техните задания. Така или другояче, другите възможности са малко. С това Quantum Cloud as a Service „ за първи път разрешава на потребителите да построяват и тестват нови квантови логаритми и приложения в облака. Включително мощни симулатори и принадлежности за хибридно квантово-класическо програмиране„.

„ Квантовите калкулации съставляват идната революционна граница на изчислителната техника и ще са нужни някои от най-блестящите мозъци в света, с цел да се приближи това бъдеще с една стъпка “, сподели Тим Коста, шеф на отдела за високопроизводителни калкулации и квантови калкулации в Nvidia. – Nvidia Quantum Cloud отстранява бариерите пред проучването на тази трансформираща технология и дава опция на всеки академик по света да употребява мощта на квантовите калкулации и да приближи концепциите си до действителността “.

Важна характерност на Quantum Cloud е опцията за консолидираното на програмен продукт на трети страни, с цел да се ускорят научните проучвания. На този стадий платформата ще включва пакета Generative Quantum Eigensolver, създаден в съдействие с Университета в Торонто, който употребява огромни езикови модели (LLM), с цел да даде опция на квантовите логаритми да намират по-бързо силата на главното положение на молекулите. Наличен е и пакетът от израелския стартъп Classiq, който улеснява основаването на огромни и комплицирани квантови стратегии, в това число изчерпателен разбор на квантови схеми. Както и пакета QC Ware Promethium, който оказва помощ за решаването на комплицирани проблеми на квантовата химия, като да вземем за пример тези, свързани с молекулярното моделиране и още доста други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР