Квалификантът Егор Герасимов (Беларус) детронира миналогодишния шампион Дамир Джумхур (Босна

...
Квалификантът Егор Герасимов (Беларус) детронира миналогодишния шампион Дамир Джумхур (Босна
Коментари Харесай

Квалификант детронира шампиона в Москва

Квалификантът Егор Герасимов (Беларус) детронира миналогодишния първенец Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) в първия кръг на шампионата по тенис на твърди кортове в Москва за Купата на Кремъл с награден фонд 856 хиляди $. Герасимов пласира 12 аса и отстрани поставения под номер 6 Джумхур с 6:1, 6:7 (5), 6:2 след 103 минути игра. 25-годишният беларусин, 217-и в международната класация, можеше да завърши мача и по-рано, само че пропиля пробив задатък във втория сет.

Герасимов записа едвам трета победа в шестия си мач в Тура на АТP през сезона, а във втория кръг той ще срещне Беноа Пер (Франция), който в профил германеца Миша Зверев със 7:6 (6), 2:6, 6:1.

Миналбогодишният финалист Ричардас Беранкис от Латвия пък започва с триумф с 6:4, 5:4 и отричане на Денис Истомин (Узбекистан). 107-ият в международната класация Беранкис, който влезе в главната скица като " благополучен губещ " от квалификациите на мястото на получилия контузия на крайници Жереми Шарди (Франция), ще се изправи за място на четвъртфиналите против Аляж Бедене (Словения).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР