Кувейт разпусна парламента, след като продължителната безизходица между министрите от

...
Кувейт разпусна парламента, след като продължителната безизходица между министрите от
Коментари Харесай

Кувейт разпусна парламента, политическата криза се задълбочава

Кувейт разпусна Народното събрание, откакто продължителната невъзможност сред министрите от кабинета и законодателите се проточи макар встъпването в служба на нов емир през декември, съобщи БГНЕС.

Официалната осведомителна организация KUNA заяви, че е публикуван " кралски декрет за разформироване на националното заседание ", определено през юни предходната година, по предложение на министър-председателя, което е било утвърдено от кабинета.

В кралския декрет Народното събрание е упрекнат в нарушение на конституцията, в това число в потреблението на " афектиран и несъответствуващ " език.

Съобщението пристигна, откакто министрите бойкотираха парламентарното съвещание на 14 февруари в символ на противоречие с речта, произнесена от един от депутатите.

Изявлението на Абдул Карим ал-Кандари се отнасяше до рецензиите към кабинета, както и към Народното събрание, отправени от новия емир на страната шейх Мешал ал-Ахмед ал-Сабах.

Министрите от кабинета изтълкуваха забележките като засегнатост към емира, който в речта си при встъпването в служба през декември изиска усъвършенствания от изпълнителната и законодателната власт на страната.

Кувейт страда от непрекъснати противодействия сред определените законодатели и кабинетите, основани от ръководещата фамилия Ал-Сабах, която държи крепко в ръцете си политическия живот, макар парламентарната система, настояща от 1962 година

Патовите обстановки не разрешават на депутатите да проведат промени за диверсификация на стопанската система, а повтарящите се бюджетни дефицити и ниските задгранични вложения ускоряват мрачната атмосфера.

В речта си при встъпването в служба емирът укори Народното събрание и кабинета, че не извършват " националните си отговорности ", като ги упрекна, че вредят на ползите на страната и народа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР