Кутия с малини. Снимка: Pixabay По пазарите продължават да продават скъпи

...
Кутия с малини. Снимка: Pixabay
По пазарите продължават да продават скъпи
Коментари Харесай

По пазарите продължават да продават скъпи малини и къпини с цени за 100 грама

Кутия с малини. Снимка: Pixabay

По пазарите не престават да продават скъпи малини и къпини с цени за 100 грама . Свидетел на това са станали от „ Ние, потребителите “, които дават и живописен запис на разговора сред продавача и клиенти :

„ - Малината какъв брой е един кг?
– 3 лв. за 100 грама. “

Разговорът е извършен към спонтанна сергия със скъпи плодове като малини, къпини, боровинки и други. Оказва се, че даже когато клиентът попита за цената на кг, получава отговор какъв брой коства 100 грама от продукта .

При осъщественото наблюдаване бе открито и че на тази сергия цените на малините , да вземем за пример, не бяха оповестени авансово, което дава опция на търговеца да ги дефинира в придвижване, според от клиентите.

Преди месец специалистите от основаната в обществената мрежа онлайн платформа предизвестиха за сходни неточни практики , а през предходната седмица някои медии демонстрираха по какъв начин „ по сергиите всеобщо има етикети, които вместо да показват цената за 1 кг, демонстрират какъв брой костват 100 или 500 грама “ и „ с тези подли трикове търговците ни мамят и взимат парите ни “ .

Законът за отбрана на потребителите задължава търговците да афишират цената за единица мярка, в тази ситуация – за кг . В противоположен случай се основава чувството, че продуктът е по-евтин. За тези нарушавания би трябвало да следи Комисия за отбрана на потребителите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР