Курсът на еврото запази ниво малко под 1,11 долара, съобщиха

...
Курсът на еврото запази ниво малко под 1,11 долара, съобщиха
Коментари Харесай

Еврото: Как да защитим парите си от промени в курс евро лев?

Курсът на еврото резервира равнище малко под 1,11 $, оповестиха немски финансови издания.

В междубанковата търговия във Франкфурт  единната европейска валута се котираше за 1,1094 $ или покрай снощното си ниво.

Една от най-обсъжданите тематики в България в последните месеци, в случай че не и годините, е участието на България в еврозоната, надлежно валутния ръб и евентуални промени във валутния курс евро лев (EUR/BGN). Изглежда напълно обикновено хората да се вълнуват от тази тематика, защото може да се отрази на тяхното финансово положение. И Вие желаете да научите повече? Тогава сте на вярното място!

За да може да оценим цената на една валута, то би трябвало да я съпоставим с друга. Ето за какво имаме потребност от валутни ккурсове.

Пример за валутен курс: евро лев (EUR/BGN) 1,95583.

И противоположното 1,95583 лв. могат да се разменят за 1 евро. Валутният курс евро $ е закрепен на 1,95583, а EUR/BGN се нарича валутна двойка. В същото време, както отбелязхме има и плащващи валутни курсове, които се дефинират на интернационалния валутен пазар наречен Форекс.

Изглежда ясно, че валутен курс евро лев е основан от българската национална валута – лев и единната валута на страните от еврозоната – евро и демонстрира цената на еврото по отношение на лв..

Кратка история на валутите от курс евро лев:
Българският лев е национална валута на България от далечната към този момент 1881 година като тогавашната му стойност е била почти, колкото тази на френския франк.В историята на българския лев няколко е бил въвеждан златен стандарт, както е и бил обвързван с други валути – като немската райхсмарка по време на Втората международна война (32,75 лв. за една марка) и руската рубла при валутен курс 15 лв. за рубла.Два интервала на хиперинфлация през 90-те години на предишния век обезцениха фрапантно българския лев, което, през 1997 година, докара до слагане на валутен ръб в България, който фиксира курса на българския лев по отношение на немската марка при съответствие 1 марка = 1000 лв..През 1999 година левът бе деноминиран при съответствие 1:1000 и по този начин новият закрепен курс лев/германска марка стана 1 лев за 1 марка.Официалното появяване на еврото е на 1 януари 1999 като правоприемник на тогавашното екю, а всеобщата приложимост стартира на 1 януари 2002 година. При навлизането на еврото, курсът на немската марка по отношение на еврото бе закрепен на 1,95583.Еврото е паричната единица на еврозоната, която включва 19 страни от Европейски Съюз (скоро и Хърватия). В три други страни еврото се употребява като публична валута – Монако, Сан Марино и Ватикана. В други три пък е публично разплащателно средство без официални съглашения – Андора, Косово и Черна Гора.
Българският лев е с закрепен курс по отношение на еврото посредством механизъм наименуван валутен ръб.

Най-важното е да не се основава суматоха и да не се взимат решения основани на страсти.

По-долу ще изброим някои благоприятни условия, които могат да защитят парите Ви от възможни промени във валутния курс евро лев.
Превалутиране от лев към евро.  Част от хората в България могат да изберат да превалутират своите спестявания от лв. в евро или в друга валута, с цел да се защитят от възможните опасности при смяна на курс евро лев. Все отново това крие опасности при евентуална смяна на курс евро лев в интерес на лв. (към момента наподобява по-малко евентуалния сценарий). Освен това, в случай че няма промени на закрепения курс, то сходно начинание ще бъде обвързвано със загуби от комисионни. Американски $.   Друга известна опция за отбрана може да е превалутиране в американски долари. Доларът има прочут статут на актив леговище и може да опази парите Ви при едно съществено разтърсване. Но в случай че не се стигне до съществени промени, а доларът поевтинее през този интервал, то още веднъж ще се стигне до загуби. Швейцарски франк.  Третата доста известна валутна опция несъмнено е швейцарски франк. Франкът е прочут със своя статут на леговище и швейцарската валута е много очевадна алтернатива при неустановеност. Рисковете още веднъж са свързани с вероятно поевтиняване на франка по отношение на еврото. Покупка на злато.  Златото постоянно е било уважавано по целия свят поради своята необичайност и поради умеенето си да съхранява стойност по време на тежки моменти. Именно по тази причина скъпият метал незабавно се появя на хоризонта, когато става въпрос за отбрана на капитал от разтърсвания. Понижението на цената на златото и немалките комисионни за покупка и продажба на физическо злато са рисковете в случай че изберете тази алтернатива. Покупка на акции.  Покупката на акции, които са деноминирани в непозната валута също може да предложи отбрана от промени на валутния курс евро лев. При покупка на задгранични акции Вие ще получите експозиция в друг тип активи и задгранична валута, в която се деноминирани тези акции. Както всяка друга инвестиция обаче и тази носи опасности от загуба със себе си при отрицателно развиване на обстановката.
Admirals Ви предлага всички тези благоприятни условия можете да търгувате с ДЗР на над 44 от най-търгуваните валутни двойки в света,

да търгувате и инвестирате в злато посредством ДЗР, фючърси, златни ETF-и и акции на златодобивни комапнии, също така може да избирате всред над 4000 акции на компании за вложения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР