Курсът на долара в четвъртък се понижава спрямо основните световни

...
Курсът на долара в четвъртък се понижава спрямо основните световни
Коментари Харесай

Доларът спада, докато експерти виждат потенциал за растеж

Курсът на $ в четвъртък се намалява по отношение на главните международни валути, вложителите фиксират облагите си от растежа на американската валута ден по-рано.

В началото на днешната валутна търговия доларът се разменя за 107,66 йени спрямо равнището от края на вчерашната сесия -107,76 йени.

Общата валута леко се повишава във връзка с американската - до 1,0965 $ за едно евро от равнището при закриване на търговията в сряда 1,0944 $ за евро.

Доларовият показател, който отразява динамичността на американската валута по отношение на кошница от 6 валути на съществени търговски сътрудници на Съединени американски щати, се намалява през днешния ден с 0,17%, до 98,87 пункта.

Участниците на пазара обръщат внимание на направеното през вчерашния ден заявление на президента Тръмп, че комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай може да бъде подписано по-рано от предстоящото.

Инвеститорите също по този начин наблюдават новините, свързани с почналата от демократите в Конгреса процедура по импийчмънт на американския президент.

В същото време, самостоятелни от настоящото намаляване на курса на $, специалистите чакат подсилване на американската валута. Така да вземем за пример анализаторът на Rakuten Securities Ник Туидейл, представен от Ройтерс, счита, че валутният пазар би трябвало да се върне към фундаменталните индикатори, а те допускат придвижване на $ нагоре.

Стойността на златото пораства в четвъртък след намаляване от 1,7% в хода на вчерашната търговия. Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се повишава с 3,45 $, или на 0,23%, до 1517,25 $ за тройунция.

Цента на декемврийските фючърси за среброто се намалява с 0,12%, до 18,052 $ за унция.

Анализаторите чакат нови мнения във връзка с комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин и политически вести от Конгреса в Съединени американски щати. Техният темперамент може да повлияе върху отношението на вложителите към риска и търсенето на по-надеждни активи, от което зависи динамичността в цената на жълтия метал. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР