Курорт на Малдивите, който е бил популярен като много луксозен

...
Курорт на Малдивите, който е бил популярен като много луксозен
Коментари Харесай

Пращат на Малдивите хора под карантина

Курорт на Малдивите, който е бил известен като доста първокласен през 80-те и 90-те години на предишния век, става база за настаняване на хора под карантина поради ковид. Това съобщава South China Morning Post, представен от Business Insider и economoc.bg. Пациентите, инфектирани с COVID-19, ще бъдат лекувани на остров Виливару в атола Каафу, който е на към 24 км. от столицата – Мале.

Курортите на остров Виливару са били известни през 80-те и 90-те години на предишния век, въпреки да са изоставени от години. Изградената „ болница “, в което ще се гледат болните, разполага с 30 климатизирани стаи, всяка от които има изцяло оборудван мини-бар и тв приемник с плосък екран. Освен тези улеснения, на брега се оферират и безвъзмездни лекарски грижи за тези под карантина. На острова не се позволяват други гости.

По данни на министъра на туризма на Малдивите Али Уахид, сега страната  има 1158 стаи с общо 2288 кревати за тези, които би трябвало да бъдат сложени под карантина, в резултат на пандемията.

Към момента случаите на ковид в страната са много малко и по тази причина туризмът не е строго неразрешен. Посещенията на туристи, идващи от избрани страни - Испания, Италия, Иран и континентален Китай, обаче са лимитирани, до момента в който малдивците, които се връщат назад в островната страна, са подложени на 14-дневна карантина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР