Куркумата е смяната за най-полезната подправка в света. Тя се

...
Куркумата е смяната за най-полезната подправка в света. Тя се
Коментари Харесай

Вълшебната подправка, която пази от рак, инфекции и коронавирус

Куркумата е промяната за най-полезната фалшификация в света. Тя се употребява най-често като основна съставна част на кърито, само че има още редица приложения. Тази фалшификация и усилва защитните функционалности на тялото, които могат да бъдат отслабени в допълнение от хронични болести.

Положителните ѝ здравословни резултати произлизат от главното ѝ интензивно вещество – куркумин, който има мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо деяние.

Именно поради това куркумата е доста ефикасна при хронични възпаления и болки в колената и тазобедрените стави, прилепяне на нервни коренчета (дископатии с изтръпване на краката, болежка в краката), контузии и други

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Изкрахте ли към този момент простуда или грип тази зима? Ако не, вероят...

Ако приемате по една лъжичка куркума дневно в продължение най-малко на месец, ще усетите редица здравословни усъвършенствания в тялото ви.

Куркумата доставя мозъка с повече О2, подтиква работата на мозъчните кафези, с което усъвършенства паметта и защищава от заболяването на Алцхаймер.

Лекарите поучават през студените месеци всеки ден да се пие чай от куркума. Тази напитка би била изключително потребна за възрастните хора, които са изложени на по-голям риск от заразяване със сезонните грипни варианти и COVID-19.



Куркумата работи като натурален имуностимулатор. През студения сезон това е прелестен и натурален метод да се предпазим от инфекции.

Тъй като е от фамилията на джинджифила, тя има изострен и леко горчив усет, само че може да се прибавя към разнородни ястия. Чудесна фалшификация е и за ориз и сладкиши.

За хора с алергична астма и бронхит се предлагат капсулите с куркума в аптеките. Чаят с куркума е отличен при възпаления, чернодробни болести, подкрепя перисталтиката и облекчава респираторните болести.



Куркумата, дружно със и соята защищават от онкологични болести, защото съдържат най-високи равнища на противоракови съединения. Тези 3 продукта са в основата на питателните обичаи в страните с най-слабо разпространяване на рака – азиатските страни.

Тази екзотична фалшификация работи в дълбочина и на кожните кафези, като забавя появяването на първите белези на стареене. Има и антибактериален резултат и по този начин защищава от акне. Според индийски учени тя даже лекува меланхолия.

Рецепта за вкусна топла напитка с куркума:

В чаена чаша мляко (можете да употребявате бадемово, кокосово или овесено мляко), прибавете 1 чаена лъжичка мед и същото количество куркума. Разбъркайте всичко това добре и го изпийте топло.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР