Куриозния случай с източването на НОИ в България е факт.За

...
Куриозния случай с източването на НОИ в България е факт.За
Коментари Харесай

БТВ: Старци останаха без пенсии след източването на НОИ

Куриозния случай с източването на Национален осигурителен институт в България е реалност.

За мнозина схемата наподобява като от филм, само че е изцяло действителна и досега е несъмнено, че в Пловдив са източени 3 милиона по този метод.

Как тъкмо е ставало това, споделя БТВ в репортаж.

Шефката на отдел „ Пенсии “ в Национален осигурителен институт – Пловдив Мария Колева (на снимката) съобщи, че са засекли десетки непозволени пенсии.

Всичко тръгнало оттова.

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев разкри за какво се е съмнявал, че арестуваната Александрина Георгиева ги е откраднала, до момента в който е бил инспектор в Национален осигурителен институт

Пред проверяващият публицист от бТВ Марин Николов районният прокурор Чавдар Грошев сподели, че откакто през 2013 година са изчезнали 260 досиета от архива на осигурителния институт, а години по-късно пловдивчани са се оплакали, че са излъгани от някогашният инспектор в отдел „ Пенсии “ Александрина Георгиева, се усъмнили, че тя е забъркана в кражбата. 

През 2013-та се засичат и десетки непозволени пенсии.

„ Изискахме от пенсионерите да си показват документите за стаж, които са послужили за разпределяне на пенсии. За тези хора, които не си показаха документите, прекратихме изплащането на пенсията със задна дата “, сподели директорката на отдел „ Пенсии “ в Национален осигурителен институт – Пловдив Мария Колева.

Замесен чиновник в схемата на Национален осигурителен институт през тези години не е открит и се стига досега, когато жители алармират, че са излъгани от Александрина Георгиева и околните й. Тя имала компания, извършваща пенсионни услуги. 

Прокуратурата прави връзка сред изчезналите досиета и излъганите старци. 

„ Тя е била инспектор по това време и е работила по всичките преписки. Имахме подозрение, че тя ги е взела и това се откри при претърсването “, сподели районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Мистериозните досиета са открити в пловдивско мазе. 

Близки на арестуваните естествено отхвърлиха коментар. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР