Купуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 не означава промяна в

...
Купуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 не означава промяна в
Коментари Харесай

Турция уверява САЩ, че купуване на С-400 не променя стратегическата и ориентация

Купуването на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 не значи смяна в стратегическата ориентировка на Турция, увери турският министър на защитата Хулуси Акар своя американски сътрудник Марк Еспър, съгласно Ройтерс.
В телефонен диалог с Еспър през вчерашния ден Акар споделил още, че тази покупка е нужна, заяви турското министерство на защитата.

Турция към момента преценя офертата за придобиване на американски зенитно-ракетни системи " Пейтриът ", декларирал още нейният министър на защитата. Акар предизвестил, че утежняването на турско-американските връзки няма да послужи на ползите на нито една от двете страни.

Пентагонът удостовери, че изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е разговарял през вчерашния ден по телефона с турския си сътрудник Хулуси Акар към 30 минути, само че не даде никакви детайлности за наличието на диалога.

Пентагонът отсрочи за неопределен срок очакван за през вчерашния ден следобяд пресбрифинг за продажбата на С-400 от Русия на Турция. Имаше упования, че на този брифинг ще бъдат оповестени наказания против Турция.

Турция, член на НАТО, стартира да получава първите съставни елементи от модерните съветски зенитни комплекси.
Турското министерство на защитата удостовери през днешния ден идването на четвърти аероплан от Русия с детайли на зенитните ракетни системи С-400 в авиобазата Мюртед в провинция Анкара, съобщи ТАСС.
" Доставките на съставни елементи на ЗРС С-400 не престават. Четвърти аероплан се приземи в база Мюртед ", се споделя в изказване на ведомството

Анкара и Вашингтон имат намерение да обсъдят идната седмица основаването на зона за сигурност в Северна Сирия, заяви още турското министерство на защитата, представено от ТАСС. Анкара счита кюрдските милиции в Северна Сирия, основни съдружници на обединението отпред със Съединени американски щати в битката с джихадистите от " Ислямска страна ", за терористични организации.

/БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР