Купуването на нова печка само по себе си е достатъчно

...
Купуването на нова печка само по себе си е достатъчно
Коментари Харесай

Всичко, което да знаете, преди да си купите индукционен котлон

Купуването на нова печка единствено по себе си е задоволително предизвикателство, изключително в случай че обмисляте да преминете от газова или електрическа към индукционна.

Индукционните готварски печки и котлони получиха известност с помощта на късото време за готвене, енергийна успеваемост и сигурност при потребление: само че по какъв начин тъкмо работи индукцията и коства ли си да инвестирате в нея?

Разберете какви са преимуществата и минусите на печките и котлоните с тази технология.

Индукционното готвене се прави върху плоска стъклена повърхнина, оборудвана с нагреватели.

Нагревателните намотки се зареждат от електромагнитна сила, задействана от желязото в плочата. Когато желязото влезе в контакт с дейните нагреватели, частиците на желязото стартират да се смесват, което води до бързо нагряване на съдовете.

Това е друго от това, което се случва при готвене с електричество или газ, тъй като няма транспорт на топлота от горелката към съдовете за готвене.

Така при индукция тенджерата или тиганът се загряват, до момента в който котлонът остава студен и безвреден на досег. Процесът на нагряване става по-бързо, в сравнение с при електрическата или газова печка, тъй като не се чака първо да загрее горелката. Звучи доста добре, само че вижте какви са преимуществата и минусите на индукционните котлони.

Предимства на индукционната печка и котлон:
Загряват се по-бързо от електрическите и газовите печки. Това е по този начин, тъй като с индукцията не е нужно да чакате нагревателният детайл да съобщи топлината на готварския съд. Вместо това съдовете се нагряват непосредствено и доста бързо – тестванията демонстрират, че индукционните плочи могат да заврят шест литра вода за по-малко от 15 минути.Позволяват акуратен надзор на температурата. Електрическите котлони лишават доста време за загряване и изстудяване, а при газовите котлони е мъчно да се реализира точна температура. С индукцията ви е обезпечен доста акуратен надзор на температурата, което разрешава готвенето да бъде по-контролирано. Когато изключите котлона, преносът на топлота стопира неотложно, тъй че има по-малък късмет водата да изкипи или храната да бъде преварена.Те са по-енергийно ефикасни от електрическите или газовите печки, защото топлината не се губи в процеса на транспорт. При газовите и електрическите печки се губи доста сила във въздуха към тенджерите и тиганите. При индукция се нагряват единствено съдовете, което в последна сметка значи икономисване на сила и разноски (и, несъмнено, по-кратко време за готвене).Те поддържат повърхността за готвене хладна. Тъй като се нагряват единствено съдовете, се предотвратява рискът от пожар и изгаряния. Това разрешава и по-бързо разчистване. Някои хора настояват, че това прави готвенето към деца по-безопасно, само че имайте поради, че съдовете (и храната в тях) към момента са доста горещи.Те обезпечават по-безопасен метод на готвене, в сравнение с с електричество или газ. Индукционните плочи не отделят газ във въздуха и няма заплаха от захващане на предмети, като кърпи за съдове, защото те нагряват единствено предмети, които съдържат стоманени частици. Те също по този начин се изключват, когато съдовете за готвене се отстранят от нагревателния детайл, тъй че има доста дребен риск инцидентно да оставите котлона включен, когато приключите с готвенето.
Недостатъци на индукционните печки и котлони:
Те нормално са по-скъпи от електрическите и газовите печки, тъй като са относително нова технология. Това е инвестиция, само че се изплаща в дълготраен проект: индукционният модел употребява 10 % по-малко сила от електрическия с равен връх. Освен това, защото индукцията става все по-популярна, цените на такива устройства стават по-ниски.Съвместими са с съответни съдове. Повечето съдове за готвене, изключително съдовете от неръждаема стомана, са съвместими с индукция, само че по-старите съдове може да се наложи да бъдат сменени, в случай че възнамерявате да употребявате индукция. Безопасните за индукция съдове съдържат стоманени частици, които се задействат и генерират топлота, когато взаимодействат с индукционни нагреватели. Уверете се, че новите тенджери и тигани са етикетирани като „ безвредни за индукция “. Ако не сте сигурни за старите съдове, направете тест с магнит: в случай че магнитът залепне за дъното, съдовете могат да се употребяват на индукционния плот.Период на привикване. Съдът с подобаващ размер би трябвало да се сложи в центъра на нагревателния детайл, с цел да се задейства вярно. Тенджерата не би трябвало да е прекомерно дребна, отвън центъра или да се клати, тъй че тенджерите и тиганите с плоско дъно работят най-добре.Те могат да преварят храната първоначално, тъй като тя се нагрява по-бързо от обичайните способи на готвене. Имайте поради, че при готвене с индукция съдът за готвене не се загрява дълго и е нужна по-ниска степен на нагряване, с цел да се поддържа температурата на храната. Решението е бързото готвене.Понякога те провокират тропащ тон, който е резултат от прекачване на висока сила от намотката към съдовете. Това бръмчене постоянно изчезва, когато намалите топлината или добавите храна в тенджерата или тигана, само че може да бъде досадно.Лесно се драскат. Докато електрическите и газовите печки имат грил или нагревателен детайл, който може да издържи на повече изхабяване, индукционните плочи са направени от безпрепятствено стъкло, което е по-податливо на надраскване. Производителите на индукционни котлони поучават да употребявате съдове с чисти, гладки дъна и да избягвате плъзгане на тенджери и тигани по повърхността. Също по този начин се предлага да не почиствате дъската с остри предмети и абразиви.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР