Купуваме спортни дрехи и сутиени, за да водим здравословен начин

...
Купуваме спортни дрехи и сутиени, за да водим здравословен начин
Коментари Харесай

Внимание: Tези сутиени причиняват затлъстяване и рак

Купуваме спортни облекла и сутиени, с цел да водим здравословен метод на живот и да ни бъде удобно. Оказва се обаче, че вместо по-добро здраве, можем да си осигурим  контакт с отрови, които имат унищожителен резултат върху тялото ни.

Според резултатите от проучване, извършено в Съединени американски щати от Центъра за опазване на здравето на околната среда, спортните облекла и сутиени съдържат обилни количества бисфенол А - вещество, което е извънредно нездравословно за здравето.



Наличието на бисфенол, както и други токсични субстанции, беше намерено в спортни сутиени на едни от най-известните марки за спортно облекло. Бисфенол А е открит и в спортни тениски. Авторите на проучването предизвестяват, че токсичното вещество се всмуква през кожата и може да навлезе в кръвта даже след няколко секунди контакт. А знаем, че спортното облекло се носи с часове.

Какво съставлява Бисфенол А?

Бисфенол А (BPA) е органично химично съединяване, употребявано основно в производството на разнообразни типове пластмаси, в това число тези, употребявани в хранително-вкусовата индустрия, каквито са опаковките. Може да се откри в PET бутилки и обшивка на консерви отвътре, даже върху касови бележки. Намира се и в някои козметични артикули, както и играчки.

Как Бисфенол А въздейства на здравето?

Бисфенол А е мощно нездравословно вещество. Той елементарно прониква през кожата (само при допиране на касовата бележка) и отива в кръвния поток. Поради сходството си с естрогените, той нарушава хормоналния баланс. Може да аргументи рак на гърдата, рак на простатата, неплодородие, затлъстяване, диабет, астма, метаболитен синдром и синдром на поликистозни яйчници.

 жена

Скандално известният бисфенол А стартира да се отстранява още през 2010 година, откакто от ден на ден се шумеше за пагубните му резултати върху здравето. Канада беше първата страна, която сподели НЕ на бисфенола. Почти по същото време ограничавания бяха наложени от някои щати в Съединени американски щати, Корея и Дания. Европейският съюз реши да забрани потреблението на BPA в бебешки бутилки през 2011 година

За страдание, възбраните важат в множеството случаи единствено за артикули, предопределени за деца. Бяха избрани " безвредни " граници за използването на бисфенол в артикули за възрастни, което успокои обществеността за известно време. Бисфенол А обаче се радва на неотслабващ интерес измежду откривателите и резултатите от тяхната работа не ни зареждат с оптимизъм. Веществото се съдържа в доста ежедневни артикули, елементарно навлиза в организма, а проучванията демонстрират смущаващи данни.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР