Купувачите в град, в който имотите обикновено струват почти 12

...
Купувачите в град, в който имотите обикновено струват почти 12
Коментари Харесай

IKEA ще строи евтини жилища на Острова

Купувачите в град, в който парцелите нормално костват съвсем 12 пъти повече от междинната годишна заплата в района, скоро ще имат по-достъпна опция от IKEA, откакто компанията получи позволение да стартира да строи жилища, написа The Guardian.

Общинският съвет в крайморския Уърдинг подписа с BoKlok - взаимна компания сред шведския колос и строителната компания Skanska, която специализира в построяването на издигнати в цех жилища евтино.

Дружеството е построило над 11 000 жилища в Швеция, Финландия, Дания и Норвегия и желае да навлезе във Англия след провал преди десетилетие поради финансовата рецесия.

Планът е да бъдат построени 162 жилището на общинска земя, за която компанията ще заплаща наем. 30% от жилищата ще бъдат предоставени на управляващите, които ще ги отдават чартърен. Останалите ще бъдат продадени на купувачи на налични цени - които към този момент не са известни. Компанията обаче следва принцип, съгласно който месечната вноска за жилището е не повече от 33% от заплатата.

Жилищата ще бъдат от 50 кв. м с една спалня до 74 кв. м с три спални.

Последните статистически данни сочат, че жилищата в града костват 11,7 пъти междинната заплата (£25 458 през 2015), до момента в който в Англия съотношението е 7,8 пъти.

Очаква се работата да стартира през септември 2020, а първите домове да бъдат доставени и съединени през януари и да са подготвени за прилагане през април 2021 година
 IKEA отваря в Румъния най-големия си магазин в Югоизточна Европа
IKEA отваря най-големия си магазин в Югоизточна Европа в съседка на България

Инвестицията в него възлиза на 90 милиона евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР