Купувачите на имоти са все по-малко склонни да дават пари

...
Купувачите на имоти са все по-малко склонни да дават пари
Коментари Харесай

Каква е новата тенденция при купуването на жилища?

Купувачите на парцели са все по-малко склонни да дават пари и да губят време, с цел да вършат ремонт и даже да подреждат жилищата си. Все по-често те желаят да купят изцяло приключен апартамент, описаха брокери на парцели. Цените на изцяло обзаведените жилища са по-високи, само че преимуществото за купувача, е че може да се нанесе или да го отдаде чартърен незабавно.

Други купувачи обаче избират сами да изберат подовата настилка и мивката за банята и по тази причина търсят нови парцели на шпакловка и замазка. Обикновено това са взискателни купувачи, които знаят тъкмо какво желаят или държат сами да изберат употребяваните материали и цветове. Някои купувачи даже са подготвени да платят надпазарна цена за в действителност отличните парцели, които изцяло дават отговор на условията им.

С ипотечен заем се осъществят към 63% от покупко-продажбите с жилища, демонстрират данни на компания за недвижими парцели. Над 20% от ипотечните заеми покриват оптималния размер от цената, финансиран от банките - към 80%. В унисон с растежа на цените на недвижимите парцели, се следи повишаване и на междинния размер на ипотечните заеми, който към този момент надвиши 160 хиляди лева Най-често купувачите взимат ипотечен заем за период от 25 години.

Хората, които взимат ипотечен заем за покупка на жилище, са най-вече фамилни мъже, на възраст сред 30 и 45 години, с добра кариера и заплата над 3500 лева Но има купувачи на парцели от всички възрастови групи. Своето първо жилище купуват и доста младежи, които работят в областта на осведомителните технологии и имат високи заплати. Хората в по-напреднала възраст най-често купуват по-голям дом за фамилията си или за инвестиция.

Сделките с тристайни жилища имат дял от 39% от всички осъществени продажби, а тези с двустайни жилища са повече и имат дял от малко над 45 на 100, демонстрират данни на компанията за недвижими парцели.

С капиталова цел са 22% от осъществените покупко-продажби. Хората купуват най-вече жилища за лично прилагане. Купуват или своя първи дом или парцел, с който да покачат стандарта си, като се пренесат в по-просторен апартамент или в парцел в по-добър регион. Продължава да има и огромен интерес и към парцели отвън града.

Балансът сред търсене и предложение е резистентен, разясняват брокери. Но купувачите не са подготвени да дадат парите си за какъвто и да е парцел. Те са доста добре осведомени за пазара и вършат огледи единствено на тези предложения, които дават отговор на условията им, написа " Труд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР