Купувачите на автомобили често са изправени пред дилемата: по-стар модел

...
Купувачите на автомобили често са изправени пред дилемата: по-стар модел
Коментари Харесай

CR: Възрастта или пробегът са по-важни при закупуване на употребяван автомобил?

Купувачите на коли постоянно са изправени пред алтернативата: по-стар модел с по-малък пробег или по-нов, само че с огромен пробег. И в двата случая предложенията дават отговор идеално на техния бюджет, потребности или усети. Това, в днешните пазарни условия, се случва много постоянно, изключително у нас, където изборът на транспортни средства е огромен, само че не всички са идеални в техническо отношение. Ако би трябвало да извършите компромис, възрастта или пробегът имат по-голямо значение?

„ Тук в действителност няма твърдо предписание. Трябва в действителност да разгледате деликатно колата, която обмисляте да закупите. Добре е колата да има потвърдена сервизна история. Погледнете записите за поддръжка и ремонт, с цел да видите дали е била добре поддържана, ” споделя Гейб Шенхар, асоцииран шеф на програмата за автоматизирано тестване на Consumer Reports. „ Но в случай че пробегът е извънредно дребен, би трябвало в действителност да имате едно на разум - или километражът е превъртян или по-лошо - това е кола, която е престояла без да се експлоатира дълго време. “

Големият пробег не е проблем за вярно поддържан автомобил. Трябва да знаете обаче, че всеки мотор си има предел на ресурса и е добре за разберете какъв почти е той. Освен това имайте поради, че колите с огромен пробег се нуждаят от наложително обслужване и ремонт, като промяна на ангренажен ремък или горивна помпа. Не забравяйте да включите това в бюджета си, като заделите малко пари във фонд за незабавни случаи.

Друг фактор, който би трябвало да вземете под внимание, когато решавате сред възраст и пробег, е напредъкът в технологиите, който се случва сред една моделна година и идната.

„ Бих се насочила повече към по-новите транспортни средства, даже и да имат повече километри “, споделя Дженифър Стокбургер, шеф интервенции в Auto Test Center на Consumer Reports. „ И повода да го кажа е, че има толкоз доста прогрес във връзка с сигурността и икономията на гориво.

Помислете за неща като електронен надзор на стабилността, камери, предизвестие за преден конфликт и автоматизирано спешно прекъсване. Колкото по-старо е транспортното средство, толкоз по-вероятно е да не получите едно от тези основни усъвършенствания във връзка с сигурността. ”

Преди да сключите договорката, проверете колата деликатно в сервиз, който рутинно прави диагностична работа. Поискайте от механика писмен отчет, описващ в детайли положението на автомобила, отбелязвайки всички открити проблеми и разноските за ремонта им.

Вземете също доклад от някоя от компаниите от сорта на Carfax, който разкрива дали колата е претърпяла случай. Както инспекцията, по този начин и отчетът могат да оказват помощ при избора ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР