Купувач на гласове от Монтанско получи ефективна присъда за това,

...
Купувач на гласове от Монтанско получи ефективна присъда за това,
Коментари Харесай

Мъж, купувал гласове за ГЕРБ, влиза за 4 месеца в затвора

Купувач на гласове от Монтанско получи ефикасна присъда за това, че за интервала от месец май 2021 година до 28 юни 2021 година е предложил на трима поданици на село Якимово, област Монтана имотна полза парична сума от по 50 лв. на всеки един, за да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на политическа партия ГЕРБ.

Районен съд – Лом е одобрил съглашение, реализирано сред отбраната на подсъдимия Б. В. П. и Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, за наказване 4 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за закононарушение срещу политическите права на жителите – пазаруване на гласове на изборите за народни представители в 46-то Народно заседание през месец юли 2021 година

Документите по делото сочат, че за интервала от месец май 2021 година до 28 юни 2021 година Б. В. П. е предложил на трима поданици на село Якимово, област Монтана имотна полза парична сума от по 50 лв. на всеки един,с цел да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на политическа партия ГЕРБ на идните парламентарни избори за народни представители на 11 юли 2021 година, като действието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение.

Пред съда Б. В. П. – живеещ в село Якимово, на 58 година, с главно обучение, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 4 месеца „ Лишаване от независимост “, което следва да изтърпи дейно при първичен „ общ “ режим. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Тъй като закононарушението срещу политическата права на жителите е осъществено в периода на предходно условно наказване, Районен съд – Лом приведе в осъществяване и наказване на Б. В. П. от 6 месеца „ Лишаване от независимост “,отложено с 3 години изпитателен период, наложено му от съда през 2019 година за ръководство на МПС без документи за право на ръководство,

откакто преди този момент е наказван за същото по административен ред. Така общото наказване, което подсъдимият Б. В. П. ще изтърпи, е 10 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно при първичен „ общ “ режим.

Определението предстои на обжалване и митинг в 15 дневен период пред Окръжен съд – Монтана.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР