Купони за обяд в училищата на ниски и високи цени

...
Купони за обяд в училищата на ниски и високи цени
Коментари Харесай

Пуснаха купони за бедни и богати в училищата

Купони за обяд в учебните заведения на ниски и високи цени пуснаха компаниите за кетъринг и това незабавно раздели децата на небогати и богати. Така родителите би трябвало да избират дали да купят меню за 2,50 лева, или 3,50 лева, с цел да може хлапето им да бъде решето, преди да стартират часовете в занималнята. За разликата от левче едните малчугани могат да похапнат за главно спаначена каша със сирене, а за другите има карначета с гарнитура, написа " Монитор ". " Разликата в менютата е в грамажа на главното. Те са направени според рецептурника, в който има два варианта за подготвяне на менютата – едното е на 150 грама, другото на 200. С нищо не сме си надвишили правата “, изясни Камелия Николчева от кетъринг компанията.

Тя посочи, че качественото на храната е едно и също, а продуктите се доставят от еднакъв производител. Николчева изясни още, че преди да пуснат новите купони, са постъпили недоволства, че грамажът на порциите е бил прекомерно дребен. " Те са предизвикани от това, че децата остават гладни, тъй като не са научени да ядат готвени ястия у дома “, съобщи тя. Поради тази причина във второто меню се натъртва на сухата храна – пържоли или пилешки шишчета с гарнитура да вземем за пример. Във вторник всички хлапета хапнаха за обяд таратор и плод за десерт, а към менютата за 2,50 лева имаше и пиле с ориз, а за 3,50 лева пилешки шишчета с гарнитура от салата.

Николчева изясни, че по отношение на рецептурника в по-скъпото меню месото би трябвало да е120 грама, до момента в който в пилето - до 80 грама. В петък пък главните са съвсем идентични –150 грама кюфтета с гарнитура или 200 грама кюфтета на скара за гарнитура. Николчева изясни, че на евтиното меню месото ще е100 грама, а 150 на скъпото. " Ще има или разлика в броя на кюфтета или едните ще са по-големи по грамаж “, сподели още тя. В същото време обаче родители се оплакват, че съученици на децата им се подиграват, че ядат от евтината храна.

" Миналата седмица бях не запомнила за купя електронни купони и мъжът ми взе хартиени в учебното заведение, само че не знаеше че има разнообразни менюта. Вечерта синът ми ми описа, че децата в класа му се подиграват, че яде от храната за небогати, оплака се една от майките. Тя показа, че счита да купува към този момент единствено от купоните от 3,50 лева, макар че синът ѝ избира повече главните в по-евтините разновидности. " Принудена съм да му вземам купони от 3,50 лева, не желая децата да му се подиграват, че яде ориз с месо, а не пилешки шишчета “, съобщи майката на ученика.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР