Купища отпадъци продължават да се трупат в крайградските територии на

...
Купища отпадъци продължават да се трупат в крайградските територии на
Коментари Харесай

Спаси София: Покрайнините на София са превърнати в бунища, контрол и санкции липсват

" Купища боклуци не престават да се натрупат в крайградските територии на Столичната община. Всеки черен път край квартали и села е трансфорат в нелегално бунище. Строителни и битови боклуци се изсипват необмислено – и в частни терени, и на общинска и държавна земя. Земеделските земи също не са пощадени и постоянно могат да се видят култури растящи измежду отпадъци и трупове.
Контролът го няма, а разноските за разчистване, в случай че изобщо се случи, остават за сметка на притежателите на терените, в това число и на общината. Така всеки, който има обвързване или нужда да извозва боклуци в действителност може да си икономисва средствата за законното им депониране в отредените места, във Facebook.
 Спаси София: Прокуратурата потули над 600 сигнала за злоупотреби " Спаси София ": Прокуратурата потули над 600 сигнала за злоупотреби
Какво се случва със сигналите и жалбите за злоупотреби с общински пари? Защо няма осъдени? Интервю с Борис Бонев, общински консултант и...
Дори да има инспекции и налагани санкции, те явно изобщо не са задоволителни щом Софийското поле е осеяно с всевъзможни и даже рискови боклуци като трупове на животни, отработени масла и други химикали, гуми и какво ли още не, в това число в зони с високи подпочвени води като с. Кубратово, да вземем за пример. Липсата на съответни дейности продължава да предизвиква този сив бранш, въпреки ясно да са написани правила за ръководството на отпадъците. По всичко наподобява, че Столичният инспекторат спи бездънен десетилетен сън.
Докато броят на санкциите и инспекциите е невисок или отсъстващ, то годишно се усилва и бюджетът на инспектората. Очевидно поради " добре свършената работа ". Йорданка Фандъкова, от 11 години сте кмет, а мизерията в града е повсеместна. Десетилетие очевидно не ви стига, с цел да въведете ред и надзор в града и да гарантирате по-здравословна и чиста градска среда. Пак ли нечии компании се пазят от санкции за сметка на чистотата на водата, респективно нашето здраве? Затова екипът ни упорства за предприемане на незабавни ограничения за:
- Идентифициране на всички противозаконни сметища в полетата към София
- Почистване на всички тези сметища
 Въпрос за отпадъците: Как се борим със замърсяването без цели и съответни стъпки? Въпрос за отпадъците: Как се борим със замърсяването без цели и съответни стъпки?
" Проблемите, свързани с ръководството на отпадъците, порастват с увеличение на потреблението и индустриализацията. Също по този начин, пред Българи...
- Въвеждане на ограничения за надзор и недопускане на нови сметища
Здравето на хората и чистотата на природата са главен приоритет на всеки виновен ръководещ. Да забележим дали Вие, г-жо Фандъкова, сте подобен! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР