Купчини пръст, скални късове и строителни отпадъци са насипани около

...
Купчини пръст, скални късове и строителни отпадъци са насипани около
Коментари Харесай

Купчини пръст и строителни отпадъци в района на къмпинг „Градина“

Купчини пръст, скални парчета и строителни боклуци са насипани към воден обект в региона на къмпинг „ Градина “. След подаден сигнал, бургаската екоинспекция извърши инспекция. В него  хората са показали, че с изключение на насъбраните маси, са видели също придвижване на камиони в региона. При инспекцията на специалистите на място обаче, не е имало нито хора, нито техника.

„ Земните маси са насъбрани отвън предпазени територии, оповестени по реда на Закона за предпазените територии, само че в предпазена зона „ Плаж Градина – Златна рибка “ за запазване на естествените местообитания като са наранени 5 парцела, чиято благосъстоятелност се откри след това, че е общинска и държавна. Имотите, в които са насипани земните маси са за земеделско прилагане. Част от тях са пасища по метод на трайно прилагане, които като тип територия се населяват или могат да бъдат населявани или случайно, или от предпазени типове животни. Също по този начин територията е предпазена зона по Директивата за птиците. Птиците също употребяват подобен вид терени, както и към водни обекти като място за отмора, място за зимуване или хранене според от другия интервал на годината “, изясни пред БНР Елена Паспалева, основен специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Резултатите от инспекцията на екоинспекцията са изпратени до Община Созопол и Областната администрация в Бургас за предприемане на последващи дейности. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР