Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия договор

...
Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия договор
Коментари Харесай

Патрик Махоумс подписа най-големия договор в историята на спорта

Куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс подписа най-големия контракт в историята освен на Националната футболна лига (НФЛ), само че и на спорта като цяло.

24-годишният Махоумс, който през февруари изведе Канзас до купата в НФЛ и завоюва наградата за " Най-полезен състезател " в Супербоул, постави подписа си под 10-годишен договор, чиято стойност с бонусите доближава до колосалните 503 милиона $. Това е първият случай в историята, в който състезател подписва контракт за над половин милиард $. Досега върхът се държеше от бейзболиста Майк Траут, който през март 2019 година парафира с Лос Анджелис Ейнджълс против 426,5 милиона $ в границите на 12 години.

В контракта на Махоумс е записано, че от заплати той ще получи 477,6 милиона $, а останалите 26 милиона са заложени под формата на разнообразни
бонуси. От тези 477 милиона 141,8 милиона са изцяло обезпечени и футболистът ще ги получи, даже и в никакъв случай повече да не хване топка в ръце.

Рекордният контракт на Махоумс ще влезе в действие от 2022 година, защото той към момента получава пари по новобранския си договор. Годишната заплата на куотърбека през 2020 година е едвам 2,8 милиона $, а през 2021 ще бъде 24,8 милиона.

За 31 изиграни мача като титулярен куотърбек Махоумс има 24 победи и 7 загуби, като има 76 подавания за тъчдаун и 17 дуела с пасове за над 300 ярда. През сезон 2018 той бе определен и за " Най-полезен състезател " в постоянния сезон на НФЛ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР