Културният фонд на сдружението за колективно управление на авторски права

...
Културният фонд на сдружението за колективно управление на авторски права
Коментари Харесай

„Музикаутор“ отпуска 240 000 лв. на БГ творци

Културният фонд на сдружението за групово ръководство на авторски права „ Музикаутор “ ще отпусне към 240 хиляди лв. в поддръжка на българските актьори, написа "Монитор ".

Преди броени дни завърши инспекцията на техническите условия, на които следва да дават отговор кандидатстващите планове, а кои от тях ще получат финансова инжекция, следва да се разбере. За задачата е образувано 9-членно жури в състав Антон Иванов – Чембъра, Васил Гюров, Георги Андреев, Пейо Пеев, Петър Дундаков, Петър Цанков, Стефан Драгостинов, Филип Александров и представители на компанията „ Орфей Дика Мюзик Пъблишинг”.

“Целта ни е да насърчаваме българските създатели в основаването на музика. Съхраняването на българския език и насърчаването на създателите е политика, която би трябвало да бъде припозната от страната. Надяваме се Министерство на културата скоро да „ разблокира “ 14-те учредения, планувани в закона, за генериране на средства в Национален фонд „ Култура “ и той също да се трансформира във фактор за развитие”, показват от „ Музикаутор “, които отделиха малко над 370 хиляди лв. за за всички сфери на изкуството предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР