Кулминацията на US Open наближава и мачовете стават все по-малко,

...
Кулминацията на US Open наближава и мачовете стават все по-малко,
Коментари Харесай

Програма за сряда: Швьонтек, Сабаленка и Алкарас – Синер


Кулминацията на US Open наближава и мачовете стават все по-малко, само че за сметка на това все по-качествени. В сряда ще станат известни имената и на останалите полуфиналистки при мъжете и дамите, като програмата запчова със конфликта сред Арина Сабаленка и Каролина Плишкова. Миналогодишната полуфиналистка демонстрира признаци на връщане към най-хубавата си форма, само че чехкинята също се показва доста мощно в Ню Йорк и възможностите ѝ за постигане до финалната четворка не са по никакъв начин дребни.

След това ще забележим доста трогателен и непредсказуем конфликт сред Андрей Рубльов и Франсис Тиафо. Американецът зарадва локалната аудитория с непредвидена, само че заслужена победа над Рафаел Надал, само че Рубльов има доста по-голям опит в сходни мачове и гледа самоуверено към първия си полуфинал на Големия шлем.

Вечерната сесия ще ни донесе още по-зрелищни конфликти. Лидерката в ранглистата Ига Швьонтек ще се изправи против първата ракета на Съединени американски щати – Джесика Пегула. Полякинята ще играе на петия си „ мейджър “ четвъртфинал за последните две години, като е губила на тази фаза единствено един път – от Мария Сакари на миналогодишния Ролан Гарос. От своя страна Пегула се класира за тази фаза на три от последните четири играещи се на хард шампионата от Големия шлем, откакто записа два следващи четвъртфинала на Australian Open.

В последния мач от програмата ще забележим един против различен двама от водачите на младото потомство – Яник Синер и Карлос Алкарас. Испанецът завоюва първия мач посред им на миналогодишния Мастърс в Париж (7-6, 7-5), само че Синер взе реванш на осминафинала на Уимбълдън (6-1, 6-4, 6-7, 6-3), а няколко седмици по-късно се наложи над възпитаника на Хуан Карлос Фереро и на финала в Умаг (6-7, 6-1, 6-1).
„ Артър Аш “, начало в 19:00 ч.
Каролина Плишкова – Арина Сабаленка
Андрей Рубльов – Франсис Тиафо
Не преди 02:00 ч.
Ига Швьонтек – Джесика Пегула
Яник Синер – Карлос Алкарас
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР