Кулинарно предизвикателство, с което, сигурни сме, ще се справите с

...
Кулинарно предизвикателство, с което, сигурни сме, ще се справите с
Коментари Харесай

Японски омлет (Дашимаки Тамаго)

Кулинарно предизвикателство, с което, сигурни сме, ще се справите с наша помощ

Необходими Продукти

● яйца - 8 бр.
● рибен бульон - 180 мл от бонито
● сол - 3 г
● захар - 30 г
● мирин - 1 с.л.
● саке - 1 с.л. (за готвене)
● олио - 100 мл

Начин на подготвяне

Яйцата се счупват в подобаващ съд.

Рибният бульон, солта, захарта, миринът и сакето се смесват в различен съд. Яйцата се прибавят към тях и се разрушават добре.

В подобаващ тиган изсипете олиото (японците имат специфичен тиган, предопределен за омлети, който се назовава котобуки тамагояки, изберете сходен квадратен тиган). Обирайте олиото последователно с готварска хартия и го разнесете по тигана, след което го отлейте. Препоръчвам да загреете добре тигана си - 180 °C.

Отлейте от сместа си що се касае за една порция и деликатно я разнесете по тигана и щом стартира да се запържва и да набъбва тук-там, леко притискайте подутините с клечките, с цел да остане гладка.

Същевременно очертавайте по стените на тигана, с цел да не залепне в профил. След малко започнете да навивате омлета, става доста елементарно с клечките (хаши).

Щом навиете омлета на рулце, още веднъж оберете непотребната лой благодарение на кухненската хартия. Оставете готовия омлет в ъгъла, противопоставен на Вас, и изсипете още от сместа, като повдигнете готовия омлет, с цел да я разнесете и под него.

Сега завийте омлетите дружно и повтаряйте процедурата, като не забравяйте постоянно да обирате непотребното олио.

Когато изсипете и последната доза от сместа за омлета, в самия завършек на готвенето използвайте дървена дъска (японците имат специфична дъска с дръжки откъм гърба, само че може да стане и с елементарна кухненска дъска за рязане), с цел да притиснете добре омлета, притискайки всяка от страните в стените на тигана, с цел да ги изгладите.

Трябва да получите равен правоъгълен омлет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР