Кулинарите ще се състезават в две категории – зелеви и

...
Кулинарите ще се състезават в две категории – зелеви и
Коментари Харесай

Община Асеновград обяви традиционния конкурс за сармички

Кулинарите ще се състезават в две категории – зелеви и лозови станимашки сармички.

За десета поредна година община Асеновград афишира „ най-вкусния “ кулинарен конкурс. Станимашките сармички са запазената марка на нашия град и разнасят славата му по света. Който един път ги опита остава учуден от невероятния им усет и става вечно техен почитател. Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-хубавото мезе за хубавото асеновградско вино. Затова кулинарният конкурс се организира всяка година паралелно с „ Винария “ в Асеновград. Един от най-важните критерии е да бъдат поднесени в подобаваща презентация, по преценка на участника. Кандидатите могат да се включат във вкусната конкуренция със зелеви или лозови сармички.

Записване – на телефон 0331 62 161. Срок: сармичките би трябвало да бъдат показани за дегустация от 14:30 ч. до 15:00 ч. на 31.01.23 година (вторник) в ресторант „ Тейсти “. Веднага по-късно, от 15:30 ч., отново там ще се организира и награждаването на най-хубавите станимашки кулинари.

Участниците ще се състезават в две категории – лозови и зелеви сармички. Награди за зелеви сарми: I място – 50 лева.; II място – 40 лева.; III място – 30 лева Ще бъдат дадени и две поощрителни награди по 20 лева Победителят в категорията на лозовите сарми ще бъде награден с 40 лева На участниците ще се заплатят вложените артикули.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР