Кулинарен празник С уникалните гозби на дедите ни, с духа

...
Кулинарен празник С уникалните гозби на дедите ни, с духа
Коментари Харесай

Кулинарна надпревара в село Сталево

Кулинарен празник „ С неповторимите гозби на дедите ни, с духа на традициите и вярата в църквата “ събира за четвърта година в село Сталево най-хубавите майсторки от читалищата в община Димитровград, посетители от община Неделино и възпитаници от паралелката по „ Готварство “ на професионалната гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “.

От 10ч. през днешния ден, на площада пред читалището в селото се чака да бъдат показани над 80 ястия във вкусната конкуренция, проведена от локалното НЧ „ Васил Левски 1929 “.

Освен че има за цел да запази традициите на достоверната тракийска кухня, ревюто има и конкурсен темперамент. 4 са спортните категории: „ Хлябове и баници “, „ Ястия “, „ Булгур “ и „ Сладки изкушения “. Жури ще дефинира най-добре приготвените и показани ястия в другите категории, а отличените ще получат грамоти и тематични награди, осведомят уредниците.

Станалият обичаен фестивал на ястията в село Сталево събира посетители от цялата страна. Провежда се годишно във втората събота на месец септември. В кулинарното ревю се показват присъщи за селото и района ястия, като яхния от сини сливи и булгур, смигдал, каша, качамак, тюрлю гювеч, масленици и други вкусни български гозби. Тази година гостите е могат да опитат и ястия и от гръцката и турската кухня, описват от читалището.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР