Кула. От днес стартира процедурата по подмярка 16.1. “Подкрепа за

...
Кула. От днес стартира процедурата по подмярка 16.1. “Подкрепа за
Коментари Харесай

Заместник-министър Лозана Василева: От днес бенефициенти могат да кандидатстват с проекти за иновации в земеделските стопанства

Кула. От през днешния ден започва процедурата по подмярка 16.1. “Подкрепа за съставяне и действие на оперативни групи в границите на ЕПИ ”. Това сподели замeстник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева на посещаване в Община Кула. По думите й в Общината все още постъпват вложения за над 11 млн. лв. по Програмата за развиване на селските региони. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите .
Според Василева, новостартиралата процедура ще обезпечи поддръжка за процеса по внедряване на новаторски решения в земеделската процедура. Чрез подмярката ще се обезпечи опция за усилване и разширение на връзките сред просветителните, научните звена и бизнеса, като се основат съответните механизми за практическото осъществяване на новаторски решения в практиката. “Бюджетът, избран по подмярката е на стойност 20 млн. евро, като 2 млн. лева в допълнение по процедурата ще бъдат ориентирани за целева поддръжка за бранш „ Животновъдство ”, сподели още заместник- министър Василева. Подкрепата за бранша е ориентирана към новаторски решения за предварителна защита и възстановяване на здравословно положение на животните. По този метод ще се обезпечи опция за създаване и тестване на нови практики, процеси и технологии. Те ще спомогнат за превъзмогване на последствията от усложнена епизоотична конюнктура в животновъдните стопанства в страната, както и минимизиране на рисковете за в бъдеще, безапелационна беше тя.
Бенефициенти по подмярката могат да бъдат оперативни групи в границите на ЕПИ за селскостопанска продуктивност и резистентност, които извършват съответен новаторски план. Членовете на оперативните групи могат да са научни институти, висши учебни заведения и неправителствени организации в региона на земеделското стопанство и аграрни стопани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР