Кукленият театър връща на сцена емблематичния спектакъл По ръба на

...
Кукленият театър връща на сцена емблематичния спектакъл По ръба на
Коментари Харесай

След 10 години пауза: “По ръба на небето“ се връща в Кукления театър

Кукленият спектакъл връща на сцена емблематичния театър „ По ръба на небето ” 10 години по-късно с представления на 14 и 28 март от 19 ч.
Прочетете още
Драматизацията е дело на Ина Божидарова, Веселка Кунчева, режисьор е Веселка Кунчева, сценография и кукли - Мариета Голомехова, музика - Христо Намлиев, хореография - Явор Кунчев. От остарелия екип още веднъж на сцена излизат Живко Джуранов,  Михаела Андонова и Наталия Василева, а към тях се причисляват дебютантката  Мария Йорданова,  Велизар Евтимов, Елин Стоянова,   Стайко Стайков (човекът с най-вече превъплъщения в спектакъла).

„ Радвам се, че публиката още веднъж ще се радва на този театър, осъществен от един екип, който е събитие в българския спектакъл. Гледах с удивление и „ По ръба на небето ”, и „ Вграждане ” на Веселка Кунчева и Мариета Голомехова. Сигурна съм, че тяхната аудитория ще пристигна да гледа и ще остане прелестно сюрпризирана какъв брой богата е палитрата на тяхното въображение. „ По ръба на небето ” е ярък, позитивен театър. А и екипът в действителност се връща в своя първи дом ”, сподели шефът Петър Влайков.

Той добави, че новото зрелище не е заимствуван вид на това отпреди 10 години, а екипът е извървял целия развой на основаване, тъй като огромна част от актьорския състав е нов.

Влайков не скри и че с Веселка Кунчева разискват нови планове и „ мислим даже и за Античния спектакъл ”.

„ Много съм щастлива, това за мен е едно завръщане към детството. По време на подготовките се получи едно доста красиво обединение на две сили – тези на Живко, Наталия и Михаела с новите сътрудници. Спектакълът е като живо създание. Надявам се, че ще се насладите на тази красива и прочувствена среща с „ По ръба на небето ”, сподели Веселка Кунчева.  

Тя напомни в резюме сюжета за срещата на два свята – този на вещиците и хората, а основните герои са вещичката Шо (Живко Джуранов) и момченцето Тишо (Мария Йорданова).

„ Въпросът е светът на вещиците съществува ли в действителност или е единствено плод на нашето въображение? Спектакълът е предизвестие към самите нас да не се изгубваме в бита, тъй като това ще ни повлече.  Върнах се към този текст с доста прелестно чувство, че е толкоз жив и ярък, като бисер. Преди това работих по спектакъла „ Портретът на Дориан Грей ” и потънах в мрака,  с който се занимавахме. С „ По ръба на небето ” ми върна вярата ”, описа още Веселка Кунчева.

Живко Джуранов не скри насладата си, че с възраждането на представлението се връща към едно „ прелестно вдетеняване ”.

„ Новото зрелище е позната рецепта, само че с нови съставки. Нали знаете първоначално тортата е била единствено блат и шоколад. А в този момент е цветна и с доста усети. Рецептата еволюира ”, сподели той. Актьорът добави, че работата с Веселка Кунчева е развой, който изисква цялостно потапяне – забавен, само че и доста изтощителен от време на време. Именно по тази причина режисьорката прави разнообразни номера, с които разсее екипа.

„ Последно се случи по време на подготовките на „ По ръба на небето ”. Хореографът Явор Кунчев пристигна да отработим танците и започнахме от най-добре квалифицирания. Веселка ни накара да играем напълно друго нещо и ние му спретнахме едно незабравимо контемпорари, което изправи този висок мъж на пръсти ”, през смях описа Велизар Евтимов. Самата Веселка Кунчева пък призна, че месец наред всеки ден пускали по едно камъче в дамската чанта на сценографа Мариета Голомехова по време на подготовките на „ Вграждане ” и ги скривали с бележниците ѝ. А Мариета пъшкала и се чудела за какво чантата ѝ всеки ден става по-тежка и по-тежка.

Извън вътрешноведомствените закачки, екипът не скри, че „ По ръба на небето ” е вълнуващо премеждие и наслада за всички.

„ Гледах спектакъла на запис по време на пандемията. И мечтаех един ден да играя, не щеш ли ми се случва ”, сподели дебютантката Мария Йорданова.

Велизар Евтимов не скри, че предизвикването е било голямо, тъй като хем пееш, хем танцуваш, хем водиш куклата и призна, че преподавателят му по пеене в Академията, му казвал единствено да отваря уста без да издава звуци. Веселка Кунчева обаче го опроверга, че в действителност се оправя отлично и показа: „ Преди 10 години нямаше техническа опция актьорите да пеят наживо, в този момент това е реалност ”.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР