Кукерски игри ще има в Бургас на 18 февруари. Кукерите

...
Кукерски игри ще има в Бургас на 18 февруари. Кукерите
Коментари Харесай

Кукери ще играят в Бургас с благотворителна кауза

Кукерски игри ще има в Бургас на 18 февруари. Кукерите ще играят благотворително в помощ на млада жена, която има незабавна потребност от средства за лекуване, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Кукерското шествие ще стартира от 8:00 часа от вкъщи на " царя " на кукерите, ще премине през улиците на комплекса, ще бъдат обходени домовете с пожелания за здраве, изобилие и благоденствие. Игрите ще завършат с ритуала " заораване ", който ще стартира от 17:00 часа на кръстовището на ул. " Кооператор " и ул. " Петрова равнища ".

Българска телеграфна агенция напомня, че от няколко години кукерската група " Козият рог " подарява събраните средства от игрите за лекуване на нуждаещи се деца и младежи.

Тази година тяхното решение е да играят благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и се нуждае от средства за лекуване в чужбина.

В благотворителната самодейност ще се включат и изпълнителите от оркестър " Бургас " с фолклорен концерт преди ритуала " заораване ". Концертът ще е от 15:30 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР