Кучето на кмета на чепеларското село Проглед бе убито от

...
Кучето на кмета на чепеларското село Проглед бе убито от
Коментари Харесай

Фермер застреля кметско хъски

Кучето на кмета на чепеларското село Проглед бе убито от локален собственик, откакто му удавило следващата овца. Кметското хъски е убито от Николай Стайков, който дружно с Даниела Чакърова-Дънди отглеждат 350 овце. Кметът на туристическото село Марио Куцинов бил в отпуск и на потегляне завързал кучето си. Незнайно по какъв начин обаче то избягало и нападнало овца. Николай Стайков се обадил три пъти на тел.112 за нападението и откакто не се появил никой, извадил ловната си пушка и гръмнал самичък хъскито. В селото имало почиващи, които се оказали природозащитници, и уведомили полицията. Те настояват, че кучето е било убито пред очите на деца, само че в Проглед изрично отхвърлят. Дори споделят, че туристите са отвързали хъскито сякаш от угриженост, без да позволяват, че е нападателно.

Николай бил спретнат за разпит в полицията, само че по-късно е освободен.

" Вързах го, преди да потегли, и не знам дали единствено се е отвързало, или някой го е освободил. След като се върна, ще реша дали да предявя искания за убитото куче ", съобщи кметът Куцинов.

" Трета овца ни дави. Нападало е и други животни в селото. Много пъти сме предупреждавали кмета да не пуска кучето. Не утвърждавам убийството на хъскито, само че тази порода е доста нападателна ", изясни Даниела Чакърова-Дънди, която е единствената жена овчарка. Тя е ски учителка в Пампорово и работи през зимата, с цел да изкара пари за фураж за стадото от 350 глави. Изядените овце са в стратегия за субсидиране и може да има наказания, че броя от породата не подхожда на декларираната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР